Vrbovečki sportski klubovi i osnovnoškolci obilježili Hrvatski olimpijski dan

0
Komunalac add

Na inicijativu Gradske zajednice športskih udruga Vrbovec sportski klubovi i vrbovečki osnovnoškolci obilježili su Hrvatski olimpijski dan. Nogometni klub Vrbovec, Streljačko društvo PIK Vrbovec, Šahovski klub PIK Vrbovec i Teniski klub Vrbovec otvorili su svoja vrata učenicima vrbovečkih osnovnih škola na Gradskom stadionu i na teniskim terenima. Ispred OŠ Krunoslava Kutena sportske terene pohodili su učenici 3. a razreda s učiteljicom Monikom Jakšić i 4. a s učiteljicom Gordanom Koprić, dok su iz OŠ Marije Jurić Zagorke došli učenici 3. a razreda s učiteljicom Marinom Petanjek.

Učenike i učiteljice su dočekali tajnik GZŠU Vrbovec Stjepan Zdenko Brezarić, u ime NK Vrbovec dopredsjednik Dražen Prelog i Irena Starešec, ispred ŠK PIK Vrbovec Marijan Okroša, u ime SD PIK Vrbovec Damir Majstorović i trener TK Vrbovec Jurica Jakšić. Predstavnici klubova ukratko su učenike upoznali s radom svojih klubova i potom im omogućili da dožive sve draži sportskih disciplina. Učenici su tako igrali nogomet i šah, gađali mete iz zračne puške te gledali trening tenisača, a sve pod budnom paskom trenera i svojih učiteljica. Druženje je proteklo u pozitivnim dojmovima jer su se učenici upoznali sa raznim sportovima. Stoga je bilo velikih ushićenja bilo da su učenice i učenici igrali nogomet na glavnom nogometnom igralištu, doživjeli radoznalost igranja šaha ili uzbuđenje kod gađanja mete te razdraganost na teniskim terenima. Učenici su se tako upoznali s kompleksom sportske infrastrukture Gradskog stadiona od travnatog igrališta, igrališta s umjetnom travom, dvoranom nogometnih trofeja, pehara i slika, šahovskom prostorijom, streljanom pa do ugođaja teniskih igrališta.

Suradnja sportskih društava s osnovnim školama je prije svega ostvarena zahvaljujući ravnatelju OŠ Krunoslava Kutena Žarku Popoviću i ŠŠK Iskra te ravnateljici OŠ Marije Jurić Edini Operti i ŠSD Valentin. Obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana ostvareno je s ciljem promicanja važnosti bavljenja sportom, olimpijskih načela, razumijevanja, mira i solidarnosti među svim ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja. Hrvatski olimpijski dan poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen je datumu utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora, 10. rujna 1991. godine. GZŠU Vrbovec u suradnji sa sportskim društvima i školskim sportskim društvima udario je temelje buduće vrbovečke sportske tradicije promicanja sporta i olimpijskih načela među mladima.

 

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime