Vrbovečki sportaši i učenici obilježili Hrvatski olimpijski dan

0
Komunalac add

Gradska zajednica športskih udruga Vrbovec je u suradnji s Nogometnim klubom Vrbovec, Šahovskim klubom PIK Vrbovec, Streljačkim društvom PIK Vrbovec, Hrvačkim društvom PIK Vrbovec i Teniskim klubom Vrbovec obilježila Hrvatski olimpijski dan. To je bilo takvo drugo obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana u kojem su po prvi puta sudjelovali i vrbovečki hrvači. Učenici 4 A razreda Osnovne škole Krunoslava Kutena su u pratnji učiteljice Tatjane Kobija posjetili Gradski stadion Vrbovec gdje ih je dočekao tajnik GZŠ Stjepan Zdenko Brezarić i predstavnici vrbovečkih sportskih društava.

U ime NK Vrbovca učenike je pozdravio voditelj NŠ Vrbovec Željko Majcen koji ih je upoznao s radom kluba nakon čega su igrali nogomet podijeljeni u razne skupine. U prostorijama ŠK-a PIK Vrbovec igrao se šah i upoznavalo s raznim inačicama otvaranja šahovske partije. Predsjednik Robert Miković SD PIK Vrbovec te članovi Marija i Krešimir Štajminger su u streljani održali kraće predavanje o osnovama streljaštva te u praktičnom dijelu pokazali gađanje iz zračne puške u metu. Učenici su iskazali veliku zainteresiranost pa su se neki od njih uz stručni nadzor okušali i u pucanju u metu. U ime HK PIK-a Vrbovec učenike su dočekali predsjednik Tomislav Grežina i treneri Tvrtko Jakšić i Marko Dubravec koji su im prezentirali povijest olimpijskog sporta i darovali majice s logom kluba. Mlade hrvačice i hrvači su demonstrirali tehnike bacanja i izvodile razne hrvačke vježbe, a bio je prikazan kraći video o hrvatskom hrvanju. Na teniskim terenima trener Jurica Jakšić dočekao je učenike ispred TK Vrbovec dok su mlađe članice i članice demonstrirale igranje tenisa. Učenici su se i sami okušali u igranju tenisa i u korištenju teniskog zida. TK Vrbovec je darovao za sjećanje učenicima teniske lopte.

Vrbovečka sportska društva su učenike upoznale sa svojim djelovanjem i tako još jače ostvarili sportske veze s osnovnoškolcima. Uz kraća predavanja i sportskim demonstracijama ostvarena je osnovna misao obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana u Vrbovcu. Primarna nit vodilja je i ovaj puta bila isticanje važnosti bavljenja sportom među mladima, ali i sportske rekreacije među svim generacijama, promicanje olimpijskih načela te razvijanje sportskog uvažavanja i prijateljskih veza među svim ljudima kao komponente olimpijskog djelovanja.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime