Vrbovečki “Plavi mjesec” osvojio Rijeku

0
Komunalac add

Dječji zbor Glazbenog odjela O.Š. Marije Jurić Zagorke “Plavi mjesec” sudjelovao je u subotu na koncertu dječjih zborova u Rijeci u organizaciji Hrvatskog dječjeg festivala i Grada koji teče. Ovu iznimnu priliku da sudjeluju s još 9 odabranih zborova iz Hrvatske mladim je vrbovečkim pjevačima omogućio zapaženi nastup na Hrvatskom dječjem festivalu gdje je zbor premijerno izveo pjesmu “Rođendan”.

I ovaj put, dvadesetak je malih pjevača iz Vrbovca dobilo najveći pljesak i ovacije riječke publike koja je do posljednjeg mjesta ispunila dvoranu HKD na Sušaku. Ovo je prvi takav koncert izvan Zagreba, a prema interesu publike i zborova, vjerujemo da će postati tradicija – rekao je voditelj zbora Hrvoje Herček.

Pjevači “Plavog mjeseca” izveli su dvije pjesme, “Idem na more” i spomenutu skladbu “Rođendan” autora i voditelja zbora Hrvoja Herčeka koji je istaknuo kako je ovo bila jedna od najboljih izvedbi zbora, osobito jer se pjevalo uživo. Solisti su bili: Lena Jelić, Vita Mlinarek i Leonel Kraljić. Članovi zbora prošetali su Rijekom te na riječkom Korzu spontano zapjevali za što su nagrađeni pljeskom prolaznika. Kratki video atmosfere nastupa “Plavog mjeseca” možete pogledati ovdje:

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime