Vrbovečki planinari sve brojniji

0
Komunalac add

Članovi Planinarskog društva Vrbovec u subotu, 25. ožujka održali su redovnu izvještajnu godišnju skupštinu. Na skupštini je prihvaćen Izvještaj o radu u 2022. godini, Financijski izvještaj te Izvještaji Nadzornog odbora i Suda časti.

Predsjednik društva Dražen Petrak istaknuo je kako društvo unazad par godina bilježi stalno povećanje broja članova što je rezultiralo i većim odazivom na pohode i akcije tako da je prošle godine na petnaestak izleta sudjelovalo ukupno oko 300 planinara. U društvu je prošle godine ustanovljena i visokogorska sekcija u okviru koje je organiziran tečaj visokogorskog planinarenja kako bi se članove osposobilo za zahtjevnije planinarske pohode, a na inicijativu GZŠU Vrbovec društvo je prošle godine preuzelo i organizaciju obilježavanja Međunarodnog dana pješačenja pohodom iz centra Vrbovca do jezera Bajer na koji se odazvalo oko stotinjak građana.

Šestero članova PD Vrbovec sudjelovalo je u srpnju na ekspediciji na najviši vrh Afrike, 5895m visoki Uhuru na Kilimanjaru u Tanzaniji. Ove godine vrbovečki planinari su odradili dva izleta, na zapadni Kalnik i Svetu Geru, a u planu rada za tekuću godinu su i višednevni izleti na Biokovo, Velebit, slovenske Alpe i u Nerezine kao i lakši pohodi na Bilogoru, Kalnik, Strahinjčicu, Medvednicu i ostale planine kontinentalne Hrvatske.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime