Vrbovečki osnovnoškolci na književnom susretu s Jasminkom Tihi – Stepanić

0
Komunalac add

U sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, u Narodnoj knjižnici Vrbovec danas je održan književni susret sa spisateljicom za djecu i mlade Jasminkom Tihi – Stepanić. Susretu su prisustvovali učenici sedmih i osmih razreda vrbovečkih osnovnih škola koje je spisateljica upoznala sa svojim brojnim romanima.

Inače, Jasminka Tihi-Stepanić rođena je 1958. godine u Velikoj Gorici gdje i danas radi kao profesorica hrvatskog jezika u OŠ Eugena Kvaternika. Piše za djecu i mlade, a njezine priče objavljene su u časopisima Modra Lasta, Smib, Radost, Književnost i dijete te na Hrvatskom radiju.

Roman „Imaš Fejs?“ kojeg je spisateljica objavila 2011. godine osvojio je nagradu „Mato Lovrak“ za najbolji roman za djecu i mlade. Dvije godine kasnije objavljuje roman „Bacit ću ti kompjutor kroz prozor“, a 2014. godine zbirku priča „Baš kao Harry Potter“. Autorica je romana „Moja neprijateljica Ana“, „Dom iza žice“, „Ljeto na jezeru Čiču“ te brojnih drugih djela. U svojim pričama bavi se problematikom odrastanja djece i mladih u suvremenom svijetu.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime