Vrbovečki maratonac Josip Štanfel istrčao supermaraton

0
Komunalac add

Vrbovečki maratonac Josip Štanfel uspješno je stigao do cilja Međunarodnog atletskog supermaratona Zagreb – Čazma. Utrku „Od Kaptola do Kaptola“ dugačku 61 kilometar i 350 metara Josip je istrčao u vremenu 5:36:04. Supermaraton je održan 26. ožujka. Start utrke je u Zagrebu, zatim se najvećim dijelom prolazi Zagrebačkom županijom, a cilje u Čazmi u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Utrka Zagreb-Čazma san je mnogih trkača, pa tako i moj no razlog kasnog sudjelovanja u utrci s obzirom na staž u trčanju je jednostavno spriječenost zbog nekih ozljeda koje su se dogodile baš u trenutku kad je ta utrka bila na rasporedu. Ove godine i to je došlo na red – ističe Josip Štanfel koji se trčanjem bavi rekreativno od 2012. godine, a 2018. godine pridružuje se Atletskom klubu Vrbovec.

Inače više volim „trail“ utrke no ovako dugačka cestovna utrka predstavlja svojevrsni izazov zbog čega sam odlučio sudjelovati. Organizacija utrke je bila odlična i nastojati ću ponovno sudjelovati u idućim godinama i poboljšati svoj rezultat. Ova utrka djeluje motivacijski na mene kako u bavljenju ovim sportom tako i u životu – naglašava Josip kojem je cilj i dalje ostati u dobroj formi i natjecati se u polumaratonskim i maratonskim utrkama te predstavljati AK Vrbovec u najboljem svjetlu.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime