Vrbovečki kipar Mate Turić na primanju kod župana Kožića

0
Foto: Zagrebačka županija
Komunalac add

Župan Stjepan Kožić primio je akademskog kipara Matu Turića, umjetničkog imena Mata CROata, koji će sa skulpturom ‘kameno jedro’ sudjelovati sredinom listopada na Pariškom jesenskom salonu, manifestaciji koja se održava od 1903. i okuplja najbolje svjetske umjetnike. Primjerice, na njoj su izlagali Picasso, Renoir, Roden, Matisseu, a od hrvatskih umjetnika Ivan Meštrović.

Najveća je čast što su moji radovi ‘prošli’ stručnu komisiju. To govori o ozbiljnosti i veličini onoga što stvaram. A cijeli život stvaram ‘priču jedra’. Jedrenjaci su izmiješali kontinente, ljude, kulturu…, oni su simbol slobode i zajedništva. I upravo je ta priča prepoznata u Parizu– rekao je mladi Vrbovčanin.

Župan je rekao da raduje što Zagrebačka županija, a onda i Hrvatska ima čovjeka koji sudjeluje na manifestaciji na koju dolazi ‘vrh’ svjetskih umjetnika. –Najjači resursi naše županije su ljudi. Njima se možemo dičiti- rekao je župan, dodavši da jedro govori o putovanju i da se nada da će Turićevo putovanje u Pariz biti “stanica za dalje”.

Uz župana, na prijemu su bili predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Mato Čičak i vijećnik u Županijskoj skupštini Damir Tomljenović.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime