Vrbovečki kantautor „Neo“ predstavio svoj prvijenac „Nasamo“

0
Komunalac add

Mladi vrbovečki kantautor Josip Kolić, umjetničkog imena „Neo“, gostujući u našem programu predstavio je svoj prvijenac „Nasamo“. Riječ je o pjesmi suvremenog i plesnog ritma koja je dobila brojne pohvale publike. Nastala je u suradnji s producentom Luigijem Kotlarom Alvizeom. U veljači je izašao i spot koji je sniman s ekipom s Akademije dramske umjetnosti, a projekt su predvodili redatelj Jan Krevatin te producentica Veronika Milinović. Vokale je snimao Ivan Mihaljević.

Inače, Josip je trenutno student grafičkog dizajna, a na pitanje što planira nakon završetka fakultetskog obrazovanja, kaže da je grafički dizajn jako zanimljiva branša te je zadovoljan što to studira, ali glazba će mu ipak ostati prioritet.

Otkrio je kako je uopće nastala pjesma „Nasamo“ i što ga je inspiriralo da je napiše. – Pjesma je nastala 2019. godine i trebalo je neko vrijeme da se cijeli taj proces odradi. Počeo sam pisati pjesme, došao sam u kontak s izdavačkom kućom Dallas Records te sam im ponudio nekoliko svojih stvari. Tražili smo neku pjesmu s kojom bismo mogli izaći. Uglavnom sam do tada pisao sporije pjesme, ali predložili su da probam napisati jednu malo bržu da vidimo kako će to ispasti. Pjesma je stoga i nastala s tom namjerom da probamo nešto malo plesnije i ritmičnije. Ubrzo je nastala pjesma „Nasamo“ i odlučili smo da će to biti pjesma s kojom ćemo izaći – rekao je Neo.

Glazbom se bavi još od djetinjstva. U osnovnoj školi krenuo je svirati harmoniku, a kasnije počinje svirati i klavir. – Prvi ozbiljniji put kada sam se susreo s klavirom, bio je u srednjoj školi. U domu smo imali više klavira. Odlazio sam u glazbeni kabinet  i svirao, a onda se priča počela razvijati. Tada sam ozbiljnije počeo baviti se glazbom. Uz to, u srednjoj sam školi upisao rock akademiju i pjevanje. Rekao bih da je to bila najveća prekretnica u priči jer tada sam baš odlučio izražavati se kroz glazbu. Shvatio sam da mi se nastupanje i odnos s publikom zaista sviđa. S vremenom sam odlučio početi pisati pjesme – istaknuo je.

Nakon uspješnog prvijenca nastavlja raditi na novim pjesmama, a kako sam kaže, otprilike za dva mjeseca možemo očekivati novi singl. – Što se tiče žanra, vjerojatno će biti sličan kao i na prvoj pjesmi, možda malo drugačiji. To je to, radimo dalje i sada nema stajanja – uz osmijeh govori Neo.

Na kraju poručuje da svatko od nas treba otkriti glazbu. – Glazba ima jednu ogromnu moć da utječe na ljude i na naše emocije te nas puno toga može naučiti. Mladim glazbenicima bih svakako preporučio da ne odustaju što god drugi govorili. Naravno, potrebno je uložiti puno rada i truda, a s time onda dolaze i rezultati – zaključio je. Mladog glazbenika možete pratiti na Facebook stranici neomusiccro te na instagram profilu neomusic.­

Razgovor s „Neom“ možete poslušati u našoj emisiji „Petkom u 16“ na 94,5 mHz.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime