Vrbovečki filatelistički apel Cijepi se!

0
Komunalac add

Vrbovečki filatelist i kolekcionar Stjepan Zdenko Brezarić, koji je i tajnik Hrvatskog društva olimpijske filatelije i memorabilije iz Zagreba, idejni je autor prigodnog poštanskog žiga na nacionalnoj razini, kojim se poziva na cijepljenje hrvatskih građana protiv korona virusa u okviru nacionalne kampanje Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo „Misli na druge. Cijepi se!“.

Prigodni poštanski žig bit će u uporabi 3. ožujka 2021. u zagrebačkoj pošti u Branimirovoj ulici 4. Ovime se HDOFM pridružuje javnom apelu postizanja cilja hrvatske nacionalne kampanje cijepljenja protiv Covida-19. Naime, kampanja je usmjerena prema hrvatskim građanima kojima se pružaju informacije o cjepivu, njegovim svojstvima i učincima, mogućim popratnim neželjenim pojavama nakon cijepljenja i kontraindikacijama za cijepljenje. Isto tako pružaju se podaci o organizaciji i načinima provedbe programa cijepljenja za sve građane koji se odluče dragovoljno cijepiti. Kampanja se bazira na dvije glavne odrednice: informiranje i edukaciju te društveni apel. Upravo je prigodni poštanski žig usmjeren na senzibiliziranje hrvatskog društva prema iskazivanju solidarnosti, empatije i altruizma.

Predsjednik HDOFM-a Gordan Turudija naglašava da je ovogodišnji žig zapravo drugi prigodni žig koji se odnosi na borbu protiv pandemije koronavirusa. – Prvi je bio u uporabi u Zagrebu 30. travnja 2020. u kojem je naglašeno: Hrvatska i svijet protiv pandemije koronavirusa Covid-19 kojeg je dizajnirao Stjepan Zdenko Brezarić. Taj žig je ujedno bio i prvi prigodni žig u svijetu koji se odnosi na borbu protiv pandemije Covida-19. HDOFM je u povodu tog žiga tiskao 50 prigodnih dopisnica. Također i ovogodišnji hrvatski žig je zapravo prvi u svijetu kojim se poziva na procjepljivanje svjetskog stanovništva. U svezi prigodnog žiga Cijepi se! HDOFM će također tiskati prigodno izdanje – rekao je Turudija.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime