Vrbovečki Crveni križ uskoro dostavlja tople obroke za starije i invalidne osobe

0
Komunalac add

Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec najavilo je da uskoro kreće s pružanjem nove usluge dostave gotovih obroka starijim i invalidnim osobama. Korisnici ove usluge moraju ispunjavati sljedeće uvjete: prihod po članu obitelji ne smije prelaziti 1.500 kuna, korisnici mogu biti osobe koje nemaju supružnike ili djecu koji im mogu te obroke pripremati, osobe koje nemaju ugovor o doživotnom ili dosmrtnom uzdržavanju, osobe koje posljednju godinu nisu prodavale imovinu. Osobama koje ispunjavaju navedene uvjete, dostava obroka priznat će se temeljem rješenja Centra za socijalnu skrb.

Ostvarivanju naših planova pripomogli su svi koji su se pridružili našoj akciji “Solidarnost na djelu 2021. godine”. U toj akciju prikupljeno je 16.084,16 kuna te je uz dodatna sredstva Crvenog križa nabavljeno 106 jelonoša/manjirki u vrijednosti od 20.064,75 kuna. Posebnu zahvalu upućujemo tvrtkama koje su se pridružile prikupljanju sredstava, TERMODELTA d.o.o., GEM Grubešić, Veterinarskoj stanici Vrbovec, Udruženju obrtnika, zaposlenicima Zagrebačke banke, Ljekarne Coner, roditeljima čija djeca pohađaju Klub za djecu i mlade, umirovljenicima koji su uključeni u aktivnosti projekata Buba i Nova optika i naravno brojnim građanima – istaknula je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec Jelena Mucko.

Dostava obroka planirana je za svibanj, nakon isporuke dostavnog vozila i nakon okončanja postupka priznavanja prava posredstvom Centra za socijalnu skrb. Svi zainteresirani mogu se javiti u Centar za socijalnu skrb ili u Crveni križ na broj 099/534-4156.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime