Vrbovečki Crveni križ provodi anketu za umirovljenike

0
Komunalac add

Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec i dalje nastavlja sa svojim projektnim aktivnostima te ulazi u drugi dio 2021. godine s provedbom 5 projekata sufinanciranih iz Europskog socijalnog fonda: BUBA, Nova optika 65+, Zaželi, To mi treba i Rasti uz znanost. Ukupna vrijednost projekata je preko 23 milijuna kuna.

U sklopu projekta BUBA „Budi uključen, budi aktivan“ planirano je provođenje ankete među umirovljenicima s područja Vrbovca i okolice. Cilj ankete je istražiti stavove umirovljenika o potrebama za određenim uslugama i davanju neobrađenog poljoprivrednog zemljišta u korištenje kao protuuslugu.  – Ideja je nastala kako bismo mogli istražiti bi li ljudi bili spremni svoje neobrađene površine ustupiti na korištenje, dakle netko bi ih obrađivao, a za uzvrat bi te osobe koje posjeduju to poljoprivredno zemljište dobile određene socijalne usluge, primjerice prijevoz, pomoć u kući, dostava obroka i slično. Poanta je da smanjimo količine neobrađenog zemljišta, a s druge strane da ljudima omogućimo da se ne smatraju klasičnim korisnicima sustava socijalne skrbi. Netko tko je došao u doba života da više ne može raditi, ne bude korisnik Centra za socijalnu skrb, nego da uz pomoć svoje imovine osiguraju ono što je njima potrebno. Važno je istaknuti da nitko ne bi dirao u vlasničke odnose – pojasnila je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec Jelena Mucko te pozvala umirovljenike da se odazovu i ispune anketu.

Umirovljenici mogu ispuniti anketu u prostoru Crvenog križa u Vodovodnoj ulici u Vrbovcu te kod partnerskih organizacija: umirovljenici Grada Vrbovca, umirovljenici općine Preseka, Udruga žena oboljelih od raka dojke u Dubravi, a svi zainteresirani mogu se javiti i telefonom vrbovečkom Crvenom križu te saznati detalje oko ankete.

Inače, nastavljaju se brojne radionice i edukacije za umirovljenike unutar projekata BUBA i Nova optika 65+. Serija ljetnih radionica već je započela, a vodit će ih stručni predavači. Radionice se bave hortikulturom, permakulturom, sjetvom i uzgojem presadnica, izradom povišenih gredica, klijališta, kompostiranjem i malčiranjem, izradom džemova, izradom prirodnih sapuna i još mnogim drugim aktivnostima.

Osim navedenog, održavat će se i redovno mjerenje tlaka i šećera za umirovljenike s područja Vrbovca i okolnih općina. Sljedeća radionica mjerenja tlaka i šećera bit će u utorak, 8. lipnja u edukacijskom centru vrbovečkog Crvenog križa na tržnici od 10 sati.

Stoga, pozivaju umirovljenike da se uključe u brojne aktivnosti Gradskog društva Crvenog križa, a termine radionica i sve ostale informacije mogu se dobiti na sljedećim brojevima telefona: 099/5344 153 i 099/5344 154.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime