Vrbovečki 14. božićni žig

0
Komunalac add

Vrbovečka filatelistička božićna priča nastavlja se i ove godine jer će u vrbovečkoj pošti 21. prosinca 2022. godine biti u uporabi 14. po redu božićni žig. Ponovo će iz Vrbovca diljem Hrvatske i svijeta biti odaslane božićne čestitke i ostale pismovne pošiljke s božićnim žigom “Sretan Božić”. Ovaj put se u prigodnom žigu nalazi božićno drvce ili božićna jelka koja je jedna od najpoznatijih i najpopularnijih tradicija koje se povezuju s proslavom Božića. Do sada su na vrbovečkim božićnim žigovima bile prikazane slike Svete obitelji, adventski vijenci, božićna pjesma, župna crkva sv. Vida te drugi božićni motivi.

Grad Vrbovec spada u rijetke hrvatske gradove koji se može ponositi božićnim žigovima koji i diljem svijeta izazivaju posebnu pozornost među filatelistima i kolekcionarima, ali i inim osobama koje su vezane za Božić ili svetkuju božićno otajstvo.

Hrvatska pošta je ovogodišnju božićnu marku izdala 28. studenoga, a izabrala je za motiv zidnu sliku Poklonstvo kraljeva i pastira iz đakovačke katedrale. Marka je izdana u arku od 20 maraka i karnetu od 10 samoljepljivih maraka. Marku su dizajnirali Ivana Vučić i Tomislav-Jurica Kaćunić iz Zagreba, dizajneri iz Zagreba, a fotograf je Miro Martinić iz Zagreba.

Filatelistička božićna tradicija koja je započela 2009. godine u Vrbovcu postaje dio hrvatske božićne filatelističke tradicije koja je na taj način prisutna i poznata još jedino u Zagrebu.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime