Vrbovečke umjetnice ukrašavaju zidove gradske tržnice

0
Komunalac add

Prema narudžbi Grada Vrbovca, domaće umjetnice Verena Jakuš i Sanja Tarandek uredit će zidove gradske tržnice na ulazu u Vinski podrum. –Jedan zid ukrašen je motivima tradicionalnih žetvenih svečanosti, prema fotografiji s manifestacije održane prije dvije godine na livadi iza tržnice u organizaciji vrbovečke turističke zajednice, a oko ulaza u Vinski podrum naslikat ćemo motive vinograda, vinove loze, kućica – pojašnjava nam Verena Jakuš.

Vrbovečki umjetnici okupljeni oko udruge Artoratorij nastavljaju svoju tradiciju uređenja gradskih zidova. Nedavno su oslikali zid u De Piennesovoj ulici kojeg sada krase likovi vrbovečkih velikana. Umjetnička inicijativa dobila je mnoštvo izvrsnih komentara na društvenim mrežama, a tada su brojni građani predložili da se na isti način ukrasi i oronuli zid kod Vinskog podruma, ističe gradonačelnik Denis Kralj. –Prihvatili smo prijedlog građana i odlučili u suradnji s udrugom Artoratorij krenuti u ukrašavanje i tog zida. Nije veliki poduhvat, ali nas svakako veseli jer nam je stalo do želja naših građana – rekao je Kralj.

Oslikavanje još nije gotovo, ali već sada je cijeli prostor puno ljepši i ugodniji. –Sviđa mi se oslikani zid, pogotovo jer sada na tržnici imamo fast food pa je i našim gostima ugodnije boraviti na tržnici. Prije toga taj prostor je bio neuredan i pošaran, a sada je dojam puno ljepši – rekla je Mateja Ferenčak iz novog fast fooda Roštilj2GO na tržnici. Uređenje zidova trebalo bi biti gotovo prije početka ovogodišnje manifestacije “Kaj su jeli naši stari”.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime