Vrbovečke mažoretkinje otputovale na Državno prvenstvo

0
Komunalac add

Vrbovečke mažoretkinje jutros su otputovale na Državno prvenstvo mažoret timova koje će se održati u Punatu, na otoku Krku. Na natjecanju će sudjelovati ukupno 16 timova iz cijele Hrvatske. Prvenstvo se održava u organizaciji mažoret saveza Hrvatske sa predsjednicom Elizabetom Mikelj.

Naše mažoretkinje natječu se u kategorijama seniorke štap i pom-pon ,kadetkinje štap i pom-pon i juniorke štap i pom-pon. Sveukupno na natjecanje ide 86 djevojaka. – Djevojke se natječu u više kategorija, a moram istaknuti i one malo hrabrije, naše solistice juniorka Ena Gradečki i seniorka Korina Kamenarić, te dualistice juniorke Nika Kirša i Lorena Sičaja, seniorke Josipa Ivančan i Marta Rabudić. Pripreme su krenule još u prvom mjesecu ove godine te se nadam da su sve curke spremne. Kao i uvijek želim naglasiti da je jako veliki trud uložen u ovo natjecanje što od strane trenerica pa tako i od samih djevojaka i njihovih roditelja. Veliko hvala svima i idemo po medalje – poručila je voditeljica vrbovečkih mažoretkinja Nikolina Kornet.

– Ove godine na Krk, kadetkinje A dolaze s 25 cura koje se natječu u kategorijama kadetkinje defile i koreografija. Pripreme su krenule već u prvom mjesecu te smo trenerice Nikolina Kornet, Lana Vrščak i ja vrlo ponosne na sav trud koje su naše djevojke uložile na treninzima  te očekujemo dobre rezultate – rekla je trenerica kadetkinja A Korina Kamenarić.

– Za natjecanje se pripremamo od siječnja ove godine održavajući treninge dva puta tjedno. Natjecanje je najveći događaj na kojem mi kao mažoretkinje sudjelujemo, tako da smo sve sretne i uzbuđene oko nadolazećeg vikenda. Obzirom da su se naše cure svake godine do sad vratile s medaljama oko vrata, naravno da ih i ove godine željno očekujemo. Vjerujem da će se trud i rad naših curka, a i nas trenerica isplatiti i da ćemo se kući vratiti sretne i zadovoljne ostvarenim plasmanom – istaknula je Barbara Jezerčić koja zajedno s Lorenom Gregurić trenira pom-pon skupinu mažoretkinja kadetskog uzrasta.

– Ovaj vikend očekuju nas brojni nastupi na Državnom prvenstvu mažoretkinja u Punatu. Juniorski sastav predstavit će se u svim kategorijama, dakle koreografija i defile štap, koreografija pom-pon te će se Lorena Sičaja i Nika Kirša predstaviti u duu, a Ena Gradečki u solo dionici. Vrijeme nam ove godine nije išlo na ruku te smo bile primorane vježbati u zatvorenom prostoru, no svakako smo zadovoljne napretkom svojih cura te očekujemo najbolje rezultate, osmijehe na licu i medalje oko vrata. Naravno, ne smijem zaboraviti ni trenericu Klaru Jelen koja je sve to prolazila sa mnom i sa svojim timom juniroki. U Punat odlazimo sretne, spremne i zadovoljne napretkom i radom svojih cura, a doma se naravno želimo vratiti sa medaljama oko vrata i sretnim curama – rekla je trenerica juniorki Lorena Besedić.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime