Vrbovečke mažoretkinje Korina i Petra: “Nadmašile smo svoja očekivanja”

0
Komunalac add

Vrbovečke mažoretkinje Korina Kamenarić i Petra Sišćan proteklog su vikenda sudjelovale na međunarodnom natjecanju u Sloveniji gdje su postigle izvrsne rezultate. Unatoč teškoj konkurenciji, Korina je osvojila zlatnu medalju u formaciji solo pom-pon, a Petra broncu u formaciji solo štap.

Foto: facebook

Na spomenuto natjecanje putovao je i predsjednik Limene glazbe i mažoretkinja Vrbovec Tomislav Puđa koji je, gostujući u našem programu, naglasio kako je ovo prvi put da su mažoretkinje sudjelovale na međunarodnom natjecanju. – Ponosni smo na naše mažoretkinje. Ovo je bilo jedno prekrasno iskustvo. Na ovom smo natjecanju nastupili u dvije kategorije, pom-pon i štap te u obadvije kategorije osvojili medalje. Nama je to veliko zadovoljstvo. U samoj dvorani organizacija je bila fenomenalna. Što se tiče publike, nismo se niti malo osjećali kao da nismo doma. Na natjecanje smo išli manjim autobusom. Trebali smo otići tamo kao cijelo društvo, međutim zbog još uvijek aktualnih epidemioloških mjera, morali smo to ipak odgoditi za neki drugi put. Sve u svemu, jedna velika sreća i zadovoljstvo – rekao je Puđa te još jednom čestitao djevojkama na ostvarenim rezultatima i napomenuo kako oni nisu došli sami od sebe,  već je za to bilo potrebno mnogo truda i treniranja.

Djevojke također nisu krile zadovoljstvo s ostvarenim rezultatima. – Bilo je vrlo uzbudljivo, to je bila jedna nova avantura, prvi put smo se natjecale na međunarodnom natjecanju. Nismo ušle u to s nekim velikim očekivanjima, ali smo ipak, na kraju, nadmašile svoja očekivanja kao i očekivanja naše ekipe, trenera i navijača – istaknula je Korina.

Foto: facebook

Na pitanje je li joj teže nastupati pred domaćom ili stranom publikom odgovara da je ipak trema veća na domaćem terenu. – Za mene je nekako veća trema kada nastupamo doma nego što je bila na ovom natjecanju u Sloveniji. Na domaćem terenu nas ipak svi znaju i pokušavamo ispuniti njihova očekivanja, a ovdje smo nekako plesale više same za sebe, kako bi ispunile svoja očekivanja. Nismo znale kako drugi timovi funkcioniraju i plešu, stoga smo dale sve od sebe u našem nastupu – rekla je Korina.

Inače, u ovo su natjecanje bile uključene tri države, Slovenija, Hrvatska te Bosna i Hercegovina. Vrbovečke su mažoretkinje bile jedine predstavnice iz naše zemlje. Na natjecanju je sudjelovalo preko 70 natjecatelja u 14 timova.

Kao podrška našim mažoretkinjama na putovanje u Sloveniju išle su i kolegice koje inače plešu s njima kao i roditelji. – Bez njih, mislim da ne bi bila tako ugodna atmosfera za nas. Navijali su najviše što su mogli, na tome im zahvaljujem. Čak i kada smo sumnjale u sebe, oni su bili tu da nas „trgnu“ i podrže  – poručila  je Korina.

Petra je na kraju zahvalila i mentorici Lei Juren. – Ona je bila čitavo vrijeme uz nas, ona nam je na treninzima pomagala, osmišljavala koreografije kao i Nikolina Kornet te druge cure koje su nas bodrile.  Željela bih se zahvaliti svim ljudima koji su stajali iza nas i podržavali nas. Ništa ne bi bilo moguće bez njih – rekla je Petra.

Razgovor s mažoretkinjama i predsjednikom društva možete poslušati u današnjoj emisiji „Petkom u 16“ na 94,5 mHz.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime