Gradska udruga umirovljenika nastavlja s marljivim radom i brojnim aktivnostima

0
Komunalac add

Gradska udruga umirovljenika Vrbovec održala je izvanrednu izbornu skupštinu krajem lipnja. Na skupštini je za novu predsjednicu izabrana Zlatica Jagatić, inače dotadašnja potpredsjednica udruge. Gostujući u našem programu istaknula je koje su novosti u radu udruge, planirane i odrađene aktivnosti, a govorila je i o prethodnom periodu rada udruge koji je bio težak za sve članove jer su, u kratkom roku, preminuli dotadašnja predsjednica kao i predsjednik udruge.

Vrbovečka udruga umirovljenika sudjeluje u brojnim humanitarnim, sportskim, kulturnim, zabavnim i drugim aktivnostima na nivou Vrbovca i Zagrebačke županije te doprinose životima osoba treće životne dobi organizirajući razne radionice, izlete, druženja i plesne večeri.

Predsjednica udruge Zlatica Jagatić naglasila je da u narednom periodu nastavljaju s odlascima u kazalište jednom mjesečno, aktivno već rade i dogovaraju aktivnosti za manifestaciju „Kaj su jeli naši stari“, a prije manifestacije u planu im je odlazak na izlet u Varaždin na Špancirfest. – Naš je moto za ovaj izlet: vidjeti, pokupiti i donijeti u Vrbovec na „Kaj su jeli naši stari“. Možda vidimo nešto tamo i dobijemo ideju da slično napravimo i mi ovdje – rekla je Jagatić.

U rujnu planiraju odlazak na Mariju Bistricu i to 17. rujna, a tradicionalno će obilježiti i Dan starijih i nemoćnih osoba, 01. listopada, što je ujedno i Dan otvorenih vrata vrbovečke udruge umirovljenika. U listopadu je u planu i izlet u Ogulin. Osim izleta, uskoro kreću i s uređenjem prostorije, a u sklopu svojih aktivnosti vraćaju i posjet bolesnim članovima te misu za sve preminule umirovljenike u 12. mjesecu. Godinu planiraju završiti uz tradicionalnu zabavnu večer „Nova prije nove“, gdje će organizirati zakusku i druženje.

Naša udruga datira oko trideset i više godina i bilo bi zaista šteta da je sada „ugasimo“ te da ne nastavimo s radom. Najviše mi je žao što je došlo do razjedinjenja u udruzi, do odlaska članova, ukidanja pjevačkog zbora, a dogodila su nam se, nažalost, i dva smrtna slučaja naše predsjednice i predsjednika. Jedino što se moglo učiniti jest polako krenuti dalje kako znaš. Taj početak je bio zaista težak, jer iza nekog, nastaviti raditi nešto nije lako. Na izvanrednoj izbornoj skupštini izabrana sam za predsjednicu, a za dva dopredsjednika Dragutin Ivanušec i Vladimir Pasarić. Rekli smo da možemo, moramo raditi dalje i da nećemo dati da se stavi ključ u bravu za našu udrugu. Pozivam sve umirovljenike, dođite, ukoliko želite učlanite se, svi su dobrodošli na adresu Brdo 3, u našu udrugu umirovljenika, bit će nam drago – poručila je na kraju Jagatić.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime