Vrbovečka učenica Laura Osjak osvojila vrijedne nagrade za redizajn olimpijskih krugova

0
Komunalac add

Učenica OŠ Marije Jurić Zagorke Laura Osjak osvojila je vrijednu nagradu na natječaju “Školski sport i olimpijski pokret” kojeg provode Hrvatski školski sportski savez i Hrvatska olimpijska akademija. Tema natječaja bili su olimpijski krugovi.

Učenica 4. c razreda, uz mentorstvo učiteljice Marije Klanac, svojim je redizajnom olimpijskih krugova osvojila 2. mjesto u kategoriji osnovnih škola. Organizatori natječaja Lauru Osjak su nagradili sa sportskom opremom u vrijednosti 1000 kuna, a vrbovečka osnovna škola dobit će sportsku opremu i rekvizite u vrijednosti 5000 kuna. Inače, na natječaj se javilo ukupno 90 školskih sportskih društava osnovnih i srednjih škola koje su poslale 460 radova.

Ovogodišnji školski projekt je Škola u pokretu kojim promičemo kretanje kao zdrav način života i aktivne metode rada u nastavi. Osim u nastavi Tjelesne i zdravstvene kulture učenike se kroz sve predmete potiče na veću tjelesnu aktivnost, a ovim natječajem smo pokret proveli i kroz Likovnu kulturu. Učenike se često potiče na sudjelovanje u sportskim i stvaralačkim natjecanjima, a na ovom natječaju sudjelovali smo prvi put – naglasila je mentorica učiteljica Marija Klanac.

Radovi će biti izloženi na završnicama Državnog prvenstva školskih sportskih društava za osnovne i srednje škole u školskoj godini 2021./2022. te objavljeni na internetskim stranicama i društvenim mrežama HŠSS-a i HOO-a, kao i u časopisu Hrvatskog olimpijskog odbora Olimp.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime