Vrbovečka tvrtka Asemo ‘Poslodavac godine za osobe s invaliditetom’

0
Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Komunalac add

Dodjela nagrada “Poslodavac godine za osobe s invaliditetom” u 2021. godini pokazala je kako sve više osoba s invaliditetom pronalazi posao u hrvatskim tvrtkama. Vrijedno priznanje osvojilo je šest tvrtki iz privatnog i javnog sektora, koje su prešle s riječi na djela i pozitivnim primjerom pokazale da se izvrsni rezultati mogu postići uključivanjem najranjivijih skupina u poslovne procese.

Ovo veliko priznanje dobila je i vrbovečka tvrtka Asemo d.o.o., a vlasnik Ivan Kuljko nije krio zadovoljstvo.

Drago mi je što smo prepoznati od strane ZOSI-ja te što su upravo nas odabrali kao poslodavca godine za osobe s invaliditetom. Asemo već tri godine aktivno provodi politiku jednakih prilika i mogućnosti te zapošljavamo dvije osobe s invaliditetom, odnosno gotovo 30 posto od ukupnog broja zaposlenih, a i radni prostor nam je u potpunosti prilagođen osobama s invaliditetom – rekao je Ivan Kuljko.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

U kategoriji mikro poslodavac priznanje je dobila tvrtka Asemo d.o.o. iz Vrbovca, a u kategoriji mali poslodavac Data Link d.o.o. iz Bjelovara. U kategoriji srednji poslodavac priznanje je dobila Očna optika Oculus, obrt za optičke usluge i trgovinu iz Osijeka.

U kategoriji veliki poslodavac priznanje je dobio 3. maj brodogradilište d.d. iz Rijeke, a u kategoriji poslodavac javnog sektora Split Parking d.o.o. U kategoriji primjer dobre prakse priznanje je dobila tvrtka Bomark pak d.o.o. iz Ludbrega.

Njih su za najbolje poslodavce za 2021. izabrali Hrvatski zavod za zapošljavanje, Hrvatska udruga poslodavaca, Institut za razvoj tržišta rada, Portal Moj Posao i Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH.

Priznanja su dobili poslodavci koji prednjače u zapošljavanju osoba s invaliditetom i pružaju jednake prilike za zapošljavanje, obrazovanje, napredovanje i sigurnost svih zaposlenika.

Naši dečki rade na ključnim pozicijama u poduzeću kao programeri specifičnih aplikacija i drago nam je da su dio našeg tima no tu ne planiramo stati te smo u konstantnoj potrazi za adekvatnom osobom kojoj bi isto pružili priliku. Projekt inovativnog zapošljavanja osoba s invaliditetom provodimo u suradnji s našom konzultanticom Ružicom Višak, vlasnicom tvrtke za poslovno savjetovanje PLAN eR – pojasnio je vlasnik tvrtke Asemo.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Kuljko je također naglasio kako mu puno znači što je društveno odgovorno poslovanje njegove tvrtke prepoznato i u široj zajednici. – Trudimo se rušiti predrasude i stereotipe svakim danom jer smatramo da je jedini pravi put svima pružiti jednaku priliku te s takvim potezima pomoći cijeloj zajednici u najvećoj mogućoj mjeri – dodao je.

Inače, tvrtka Asemo bavi se razvojem i proizvodnjom automatiziranih strojeva prema želji naručitelja.

Razvijamo rješenja na području robotike, računalnog vida, automatizacije procesa, programskih alata za praćenje proizvodnje u realnom vremenu, a sve u skladu novih zahtjeva industrije 4.0. Zaposleno je sedam ljudi, uglavnom visokoobrazovanih iz smjera strojarstva i elektrotehnike. Koristim priliku zahvaliti se cijelom Asemo timu, bez kojeg ovo ne bi bilo moguće, te konzultantskoj tvrtki PLANeR koja nas je kvalitetno vodila kroz sustav – zaključio je Kuljko.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime