Vrbovečka petarda u Petrinji

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 11. KOLO  3. HNL SREDIŠTE

MLADOST PETRINJA  – VRBOVEC  1 : 5

PETRINJA, Igralište NK Mladost. Bez gledatelja.

Sudac: Antonio Krizmanić (Zagreb). Pomoćnici: Nikola Bedeniković (Zabok) i Filip Lovrić (Zagreb). Četvrti sudac: Zvonimir Radinić (Karlovac).

Delegat: Mladen Ciglenečki (Sveti Križ Začretje).

STRIJELCI: 0:1 J. Colarić (45), 1:1 Hrnčević (63), 1:2 Slišković (69), 1:3 J. Colarić (80), 1:4 G. Tolić (90+1), 1:5 Slišković (90+2).

MLADOST PETRINJA: Zaccala, Dolovčak, (od 87. Gršić), Mašić, (od 79. Papić), Hadžić, (od 46. Baniček), Bužanić, Ćavar, Vučak, Amoateng, Balen, (od 66. Cvitanović), Marović, Korečić, (od 46. Hrnčević).

Trener: Boris Perković.

VRBOVEC: Zrinščak, Frigan, K. Colarić, (od 46. Slišković), M. Tolić, Krizmanić, Ćosić, Bubnjar, (od 46. Nakić), Tomas, J. Colarić, (od 82. G. Tolić), Babić, (od 89. Trošić), D. Colarić, (od 87. Boroša).

Trener: Dražen Biškup.

IGRAČ UTAKMICE: Josip Colarić

Vrbovčani su nakon najbolje igre ove jeseni u Petrinji po prvi puta osvojili sva tri boda na jednom gostovanju. Tako su se barem djelomično revanširali za dva poraza koja su doživjeli od Petrinjaca u prošlom prvenstvu 0:4 i 1:3. Inače, Vrbovec je prije toga zadnji put slavio u Petrinji 11. rujna 2004. godine rezultatom 2:0.

Vrbovec je od samog početka imao laganu inicijativu i svoju je kvalitetniju igru pretvorio u rezultatsku prednost tek krajem prvog poluvremena u 45. minuti. Domagoj Colarić je centrirao, a pogodak je glavom postigao najbolji vrbovečki strijelac, brat Josip Colarić.

U drugom poluvremenu Vrbovec je konačno pokazao preciznost i efikasnost koja mu je nedostajala u nekoliko prošlih jesenskih kola i na kraju ostvario visoku i uvjerljivu pobjedu. Međutim, najprije je Antonio Hrnčević u 63. minuti postigao prekrasan zgoditak iz slobodnog udarca s 20-tak m za izjednačenje rezultata. Poslije toga dominacija gostiju bila je pretočena u pogotke. Na asistenciju Dine Tomasa u 69. minuti Josip Slišković je vratio rezultatsku prednost na stranu Vrbovca. Pitanje pobjednika utakmice bilo je riješeno u 80. minuti. Prvi udarac Josipa Colarića je obranio vratar Osegoagbon Jonathan Zaccala, ali je potom Josip iz odbijanca zabio drugi pogodak na utakmici. U sudačkoj nadoknadi Vrbovčani su postigli još dva zgoditka. U 90+1 minuti Slišković je tukao prema domaćim vratima, a odbijenu loptu Gabrijel Tolić pospremio u domaću mrežu. Antonio Boroša je u 90+2 minuti dodao loptu Sliškoviću koji je zabio gol za čistu i zasluženu pobjedu Vrbovca 5:1.

U jednoj borbenoj, dinamičnoj i žustroj utakmici, sudac Antonio Krizmanić podijelio je 8 opomena. Kod domaćina požutjeli su: Boris Baniček, Marko Korečić, Anel Mašić i Ivan Marović, dok su kod Vrbovca žute kartone dobili: Krešimir Frigan, Martin Krizmanić, Dino Tomas i Gabrijel Tolić.

Momčadska pobjeda Vrbovca koji je sada napunio svoje redove samopouzdanjem, u čijoj su se igri isticali: braća Josip i Domagoj Colarić, Josip Slišković, Mario Ćosić, Krešimir Frigan, Dino Tomas i Martin Krizmanić.

Ovom pobjedom Vrbovec se zadržao u sredini tablice s 14 bodova, a za novi uzlet ima prigodu u 12. kolu, kada u subotu, 23. listopada 2021. godine s početkom u 15,00 na Gradskom stadionu dočekuje zagrebački Maksimir.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime