Vrbovečka petarda u mreži Dugog Sela

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 3. HNL SREDIŠTE 29. KOLO

VRBOVEC – DUGO SELO 5 : 0

VRBOVEC, Gradski stadion. Bez gledatelja.

Sudac: Igor Marić (Sisak) 7,5. Pomoćnici: Zlatan Bilić i Branimir Milačić (svi iz Zagreba). Četvrti sudac: Ivor Firm (Zagreb).

Delegat: Darko Blažinčić (Velika Gorica)

STRIJELCI: 1:0 J. Colarić (26), 2:0 J. Colarić (27), 3:0 Tomas (38), 4:0 Babić (65), 5:0 Babić (88).

VRBOVEC: Zrinščak7, Režabek 7,5,(od 71. G. Tolić -), M. Tolić 7, (od 79. K. Colarić -), Tomas7,5, Ćosić 7,5, (od 79. Novokmet -), Krizmanić 7,5, Slišković 8, Babić 8, Martinović 7, D. Colarić 7, (od 71. Škaro -), J. Colarić 7,5, (od 62. Trošić 7).

Trener: Dražen Biškup 7,5.

DUGO SELO: Šarkanj 5, Mrčela 5, Cetina 6, Agatić 5, (od 46. Bešlić 5,), Jelić 6, Josipović 6, Lepotinec 5, (od 46. Čukac 5,5), Lović 5, (od 66. Čelić 6), Čečura 6, (od Jantoljak 6), Talan 5, (od 46. Lončar 6), Slunjski 6,5.

Trener: Džemail Adilji 6.

IGRAČ UTAKMICE: Alen Babić.

Fenjeraš Vrbovec je odigrao najbolju utakmicu u ovom prvenstvu i zasluženo pobijedio indisponirane goste iz Dugog Sela kojima je podijelio petardu.

Od samog početka utakmice Vrbovec je preuzeo inicijativu i napadao vrata Dugog Sela. Slišković je u 3. minuti iz okreta pucao s 14 m, a lopta je prohujala pored desne vratnice. Gosti su uzvratili u 9. minuti kada je Slunjski snažno tukao s 20 m iznad domaćih vrata. Slišković je u 11. minuti probio po lijevoj strani i vratio prizemnu loptu koju je s 5 m  promašio Josip Colarić. Vrbovčani su dominaciju na terenu pretvorili u vodstvo u 26. Minuti, kada je na ubačaj Režabeka s desne strane Josip Colarić glavom zabio gol. Već minuti kasnije Tomas je oduzeo loptu na sredini terena, dodao Sliškoviću, on je vratio loptu s lijeve strane, a Josip Colarić postiže i drugi zgoditak. Slišković je u 30. minuti dodao loptu Martinoviću koji se našao u 100 postotnoj šansi, ali je s 10 m snažno opalio po lopti koja je završila visoko iznad gostujućeg gola. Utakmica je bila riješena u 38. minuti kada je Tomas, opet na asistenciju Sliškovića, pogodio gostujuću mrežu.

U drugom poluvremenu Dugo Selo je zamijenilo 4 igrača i ušlo je puno borbenije u utakmicu. Gosti su imali jalovu inicijativu bez opasnih akcija. S druge strane domaćin se malo povukao, zadovoljan visokim vodstvom i čekao šanse iz kontranapada. Vrbovec je u 63. minuti odigrao lijepu akciju u kojoj je Martinović dodao loptu Trošiću koji je snažno tukao s 18 m, a vratar Šarkanj uz pomoć prečke sačuvao svoju mrežu. Babić je u 65. minuti u minijaturi slomio dva gostujuća igrača i potom sa 7 m pogodio u lijevi gornji kut. Zatim je Vrbovec opet zagospodario terenom i vršio pritisak prema gostujućim obrambenim redovima. Ulaskom petorice vrbovečkih igrača pao je tempo igre jer domaćin više nije napadao pod svaku cijenu. Kontranapad gostiju u 71. minuti završio je silovitim udarcem Ćelića s 15 m koji je završio pored desne vratnice. U 88. minuti Slišković je sudjelovao u trećoj asistenciji, kada je vratio povratnu loptu Babiću, koji je s 10 m zabio gol za konačnih 5:0 za Vrbovec.

Ovom pobjedom Vrbovec se revanširao za jesenski poraz 0:4 koji je doživio 24. listopada 2020. godine u 12. kolu u Dugom Selu. U Vrbovcu se još uvijek ne predaju pa su se nizom od 3 pobjede primaknuli HAŠK-u i Španskom. Vrbovec je stigao na dva boda zaostatka za 17. plasiranim Španskim, dok HAŠK ima tri boda prednosti.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime