Vrbovečka peta pobjeda u nizu protiv Karlovca

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 3. HNL SREDIŠTE 31. KOLO

VRBOVEC – KARLOVAC 2 : 0

VRBOVEC, Gradski stadion. Bez gledatelja.

Sudac: Matija Spudić (Ivanić-Grad) 7. Pomoćnici: Dario Mužar (Velika Gorica) i Jurica Šarić (Dugo Selo). Četvrti sudac: Mihael Milin (Dugo Selo).

Delegat: Rajko Bačko (Zagreb).

STRIJELCI: 1:0 Tomas (18), 2:0 J. Colarić (89).

VRBOVEC: Zrinščak 7, Režabek 7, (od 90. G. Tolić -), M. Tolić 7, Krizmanić 7,Ćosić 7, Tomas7,5, Trošić 7, Slišković 7, Martinović 7, (od 67. J. Colarić 7), Babić 7, D. Colarić 7.

Trener: Dražen Biškup 7.

KARLOVAC: Bogović 6,5, Basar 6,5, Knezović 6,5, Bagarić 6,5, Marinić 7, Olmo 7, Mićunović 6,5, (od 50. Pamić 6.5), Srpak 6,5, Đukić 6,5, (od 50. Sušilović 6,5), Pausić 6,5, Soldo 6,5, (od 50. Čakarić 6,5).

Trener: Sreten Ćuk 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Dino Tomas.

Taktički šahovski odigrana utakmica između Vrbovca i Karlovca u kojoj nije bilo puno izrazitih prilika za gol, već je prednjačila rovovska bitka na sredini terena i velika požrtvovnost obiju ekipa. Domaćin je prepustio početnu inicijativu Karlovčanima i čekao svoje prigode iz brzih kontranapada. Vrbovec je poveo 18. minuti jer je Slišković ubacio loptu s lijeve strane koju je Tomas iz blizine pospremio u gostujuću mrežu. Kakva je taktički disciplina vladala kod Vrbovčana ukazuje činjenica da su gosti opasno zaprijetili tek u 43. minuti utakmice i to kada je Olmo snažno tukao s 20 m, ali je lopta završila pored desne vratnice. Uzvratio je Trošić u 45. m udarcem s 20 m, ali je lopta završila u naručju vratara Bogovića.

Drugo poluvrijeme započelo je u jalovoj premoći gostiju dok su Vrbovčani opet tražili svoje šanse i kontranapada. Karlovčani su bili najbliži izjednačenju rezultata u 53. minuti kada je Srpak s 20 m pogodio desnu vratnicu. U 62. minuti Vrbovec je izveo brzi kontranapad po desnoj stranu u kojem je Režabek dodao loptu Martinoviću, koji je sam krenuo prema vrataru Bogoviću, ali je njegov udarac s 10 m završio pored desne vratnice. Pitanje pobjednika domaćin je ipak riješio dramatičnoj završnici u 89. minuti. Režabek je ubacio dijagonalu s desne strane koju je primio Josip Colarić i potom vagnuo dva gostujuća igrača i s 14 m pogodio u desni donji za potvrdu zaslužene pobjede Vrbovca 2:0. U sudačkoj nadoknadi u 90+1 minuti mogao je Vrbovec i do uvjerljivijeg trijumfa, ali je Babićev udarac s 10 m Bogović izvrsnom intervencijom obranio.

Poslije niza od 5 uzastopnih pobjeda u nizu, što ne pamte ni najstariji kroničari vrbovečkog kluba, Vrbovec poslije 30. kola više nije fenjeraš. Prema tome Vrbovčani su uoči tri zadnja kola i dalje ostali u borbi za očuvanje trećeligaškog statusa. Velika vrbovečka pobjeda koju je mudro osmislio domaći trener Dražen Biškup u jednoj taktičkoj, dramatičnoj i krajnje neizvjesnoj do zadnjih trenutaka utakmici, za ljude samo jakih živica i srdaca, nad izvrsnom ekipom Karlovca koju vodi hrvatsko, poznato i iskusno trenersko ime Sreten Ćuk. Treneri Dražen Biškup i Sreten Ćuk su s puno emocija davali instrukcije svojim ekipama i s velikim čuvstvima proživljavali poteze svojih igrača. Vrbovečka pobjeda ostvarena je velikom borbom, zalaganjem i željom za trijumfom u kojem su domaći nogometaši pokazali kako se gine, bori i ostavlja srce i duša na terenu za boje svojeg kluba. Posebno je bilo teško trenerskom dvojcu Draženu Biškupu i pomoćniku Igoru Ratkajcu, kao i službenom predstavniku Darku Jendrišu, koji nisu mogli suspregnuti izljeve emocija nakon ostvarene pobjede.

Koja nogometna euforija opet trese Vrbovec dokazuje i činjenica da ima puno navijača koji prate utakmice raspoređeni uzduž ograda Gradskog stadiona, a ovaj puta su parkirali i traktore s prikolicama kako bi bili sudionici veličanstvene vrbovečke pobjede. Od 1924. nogometni klub je prirastao srcu Vrbovčana, koji je već skoro 100 godina zaštitni znak, ne samo Vrbovca nego i vrbovečkog kraja, pa tako sadašnje generacije samo nastavljaju tradiciju svojih prethodnika, sa željom da pomognu svojem klubu u očuvanju trećeligaškog statusa.

Na kraju da se istakne, Vrbovec je zadnji puta ostvario niz od 5 uzastopnih prvenstvenih pobjeda u sezoni 1998./99. kada je trener bio Dinko Vulija i PIK Vrbovec osvojio 1. mjesto u 3. HNL Središte. Tada je predsjednik bio Zlatko Dominiković, direktor Slavko Povrlišek i tajnik Marinko Ćavar.

Zdenko Brezarić

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime