Vrbovečka likovna kolonija okupit će brojne umjetnike

0
Komunalac add

Turistička zajednica Grada Vrbovca u suradnji s udrugom Artoratorij organizira Vrbovečku likovnu koloniju, koja će se održati 1. svibnja 2022. godine na jezeru Bajer.

Podsjetimo, Vrbovečka likovna kolonija ponovno je pokrenuta 2021. godine, nakon 13 godina pauze, na tragu tradicionalnih Vrbovečkih likovnih susreta održavanih dugi niz godina.

Na koloniji će sudjelovati likovne umjetnice i umjetnici vrbovečkog kraja, a od ove godine želja nam je ostvariti suradnju i ugostiti studente Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu – rekla je direktorica vrbovečke Turističke zajednice Jasna Benedik.

Za ovo likovno druženje u pripremi je pet okvira i ploča dimenzija 2500x1250mm namijenjenih oslikavanju u paru ili pojedinačno tijekom cijelog dana.

Oslikavanje nije ograničeno temom i motivima, već je osmišljeno kao druženje kroz likovno-umjetnički rad osobnog karaktera, razmjenu iskustava i poticaj na upoznavanje kulturno-umjetničkog aspekta vrbovečkog kraja. Paneli će krasiti šetnicu jezera kroz godinu, kao uvod u projekt revitalizacije grada uličnom umjetnošću, pojasnili su organizatori.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime