Vrbovečka likovna kolonija okupila brojne umjetnike

0
Komunalac add

Na vrbovečkom jezeru Bajer 1. svibnja tradicionalno su se okupili eminentni likovni umjetnici vrbovečkog kraja, ali i iz drugih sredina, kao i studenti Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Likovna kolonija bila je mjesto okupljanja i „malih“ umjetnika koji su zajedno s već dokazanim umjetnicima u inspirativnom okružju stvarali svoja slikarska djela.

Vrbovečku likovnu koloniju po četvrti put organiziraju Turistička zajednica Grada Vrbovca, Udruga Artoratorij i Grad Vrbovec uz partnerstvo ŠRD-a Amur koji su domaćini događaju na jezeru Bajer. Partner je i Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu čija profesorica Gordana Bakić predvodi skupinu studenata. Održavanje kolonije dio je gradskog projekta Vreva -istaknula je predsjednica Udruge Artoratorij Verena Jakuš u povodu održavanja ovogodišnje likovne kolonije.

Inače, Vrbovečka likovna kolonija osmišljena je kao cjelodnevno druženje uz likovno-umjetnički rad, a okuplja sve generacije akademskih i amaterskih umjetnika sa područja Grada Vrbovca i okolnih općina, uz gostujuće studente, u svrhu druženja, upoznavanja, povezivanja i jačanja vrbovečke likovne scene. Ovakvi susreti nezamjenjivi su dio spoznavanja specifičnosti određenog kraja, kao i vizualne komunikacije umjetnika i njegovog zavičaja.

Ove godine sudjelovalo je ukupno 44 (malih i velikih) umjetnika. Od toga 11 studenata Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu uz mentorstvo profesorice Gordane Bakić, 3 učenice srednje škole i 18 djece vrtićke i školske dobi. Od slikara su sudjelovali: Branko Kasunić, Ivan Mihalić, Jasenka Mijalić, Nena Bošnjak, Sanja Tarandek, Maja Martin, Verena Jakuš, Ivan Mak, Lav Paripović, Marijana Gradečak i Andrej Bjelobrk. Učenice: Nika Kluković, Sara Mišain i Manuela Kišiček. Studenti: Tina Vugrinec, Katarina Antunović, Magdalena Katarina Petrčić, Karlo Kopić, Julia Kršlović, Ružica Popović, Tiana Pozaić, Paulina Marija Vukoja, Helena Nemeš, Lorena Šimić i Teodora Tintor. Od djece su bili: Tajana Linić, Zora i Adam Deak, Emili i Ela Trninić, Una Jakuš, Val i Tala Mak, Sara Knotek, Pia Galović, Filip i Ida Crnogaj, Katja Frljak, Ela i Vita Abramović.

Organizatori su za sve sudionike likovne kolonije osigurali slikarske potrepštine, osvježavajuća pića te tradicionalni prvosvibanjski grah. Spoj prirodnog okoliša jezera Bajer te umjetničkih i sportskih duša pridonio je još jednom divnom slikarskom druženju i umjetničkoj imaginaciji.

 

Zdenko Brezarić

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime