Vrbovečka kapela sv. Florijana u prigodnom žigu

0
Komunalac add

Ovogodišnja proslava Dana župe sv. Vida Mučenika Vrbovec bit će ovjekovječena i prigodnim poštanskim žigom koji će se koristiti 15. lipnja u vrbovečkoj pošti. Naime, prigodnim žigom će se proslaviti 190. obljetnica izgradnje vrbovečke kapele sv. Florijana koja se nalazi na križanju Gradečke ulice i Ulice Matije Gupca. Inicijativu za uporabu prigodnog žiga je pokrenuo vrbovečki filatelist Stjepan Zdenko Brezarić, a Župa sv. Vida prihvatila.

U Vrbovcu su izgrađena četiri sakralna objekta i to župna crkva sv. Vida i kapelica Marije Pomoćnice na Trgu Petra Zrinskog, kapela Sveta Tri Kralja na vrbovečkom groblju i kapela sv. Florijana.

Prigodni žig s kapelom sv. Florijana nije prvi vrbovečki žig u kojem se nalazi sakralni objekt. Crkva sv. Vida se prvi puta pojavljuje u prigodnom vrbovečkom žigu 15. lipnja 2009. godine u povodu Dana Grada Vrbovca i potom u božićnom žigu 18. prosinca 2009. godine.

Prigodni žig kojim se obilježava ovogodišnji Dan župe sv. Vida naročito je razveselio vjernike i stanovnike vrbovečkog Mjesnog odbora Gradečka jer se njime promiče njihova kapela i zaštitnik sv. Florijan.

Vrbovečka pisma, razglednice i druge poštanske pošiljke bit će promotori kapele sv. Florijana i vrbovečke Župe sv. Vida Mučenika koja će tog dana otputovati iz poštanskog ureda 10340 Vrbovec na razne hrvatske i međunarodne adrese.

Još jedna lijepa filatelistička vrbovečka priča koja će svoja mjesta pronaći na raznim filatelističkim i kolekcionarskim policama i zbirkama te doprinijeti i samoj promociji grada Vrbovca.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime