Vrbovečka hrvačka razglednica i prigodni žig

0
Komunalac add
U okviru obilježavanja pola stoljeća djelovanja Hrvačkog kluba PIK Vrbovec u vrbovečkoj pošti je 22. prosinca 2023. godine u uporabi bio prigodni poštanski žig posvećen velikom hrvačkom jubileju. Na prijedlog predsjednika HK PIK-a Vrbovec Tomislava Grežine grafički dizajn razglednice izradila je Martina Dubravec, vlasnica foto studija UNO. Tisak je radila Marina Hržić Basar, vlasnica vrbovečke tiskare I.T.M. u nakladi od 100 primjeraka. Do sada su vrbovečke sportske razglednice tiskali veterani NK Vrbovca 2012. i NK Vrbovec 2014. godine. Ovo je treća vrbovečka sportska razglednica kojom se obogaćuje vrbovečka kartofilija, odnosno deltiologija. I NK Dubrava je 2023. godine izradio sportsku razglednicu i koristio prigodni žig u povodu obilježavanja stote obljetnice osnutka u poštanskom uredu 10342 Dubrava. Naime, u svijetu i danas postoji snažna strast za sakupljanjem razglednica, a postoji čak i svojevrsna znanost o proučavanju i sakupljanju razglednica – deltiologija. Prema tome vrbovečka hrvačka razglednica nije predmet interesa samo sakupljača vrbovečkih razglednica, nego i kolekcionara koji se bave sakupljanjem hrvatskih sportskih motiva.

Vrbovečka hrvačka razglednica i prigodni žig je ujedno i prvo filatelističko izdanje koje je pronašlo svoje mjesto u hrvatskoj filateliji i kolekcionarstvu. Na promociji razglednice i prigodnog žig u vrbovečkoj pošti bili su predsjednik Tomislav Grežina, članovi Ivor Bregović, Filip Ćavar, Marko Dubravec i Nenad Grežina te tajnik Gradske zajednice športskih udruga Vrbovec Stjepan Zdenko Brezarić.

Predsjednik Tomislav Grežina podsjetio je kako je ovo jedna od aktivnosti u sklopu obilježavanja jubileja 50 godina rada i postojanja Hrvačkog kluba PIK Vrbovec. – Stoga ćemo poslati 100 razglednica našim članovim, sponzorima, prijateljskim hrvačkim klubovima diljem Hrvatske i ostalim prijateljima kluba koji nas podupiru u bilo kojem obliku. Razglednice smo izradili baš za ovu prigodu, a spletom okolnosti pošto nam se bliži Božić i kraj godine iskoristili smo priliku da na taj način čestitamo i nadolazeće blagdane. Zahvaljujem se svima koji su pomogli da se ova aktivnost danas realizira i u ime vodstva Hrvačkog kluba PIK Vrbovec želim svima blagoslovljen Božić i puno sreće, zdravlja i uspjeha u nadolazećoj 2024. godini – zaključio je Grežina.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime