Vrbovečka ekipa Gegasport osvojila međunarodni malonogometni turnir „Rakovec 2022.“

0
Pobjednik turnira momčad Gegasport
Komunalac add

NK Rakovec je tradicionalno organizirao malonogometni turnir „Rakovec 2022.“, koji je po prvi puta poprimio i međunarodnu dimenziju, jer je nastupila albanska momčad iz Tirane. Ovogodišnji turnir je bio izuzetno kvalitetan jer su nastupile momčadi iz dugoselskog, križevačkog, vrbovečkog, zelinskog i zagrebačkog područja. Na turniru je sudjelovalo 16 ekipa raspoređenih u 4 skupine. U skupini A: Albanci (Tirana, Albanija), Rakovec veterani, Carevdar i Electra optimum (Goričica), skupina B: CB My Place, (Lukarišće), Beton desing (Zagreb), CB Zrinski (Vrbovec) i Mungosi (Rakovec), skupina C: CB Zaleđe (Sveti Ivan Zelina), Kontinent Bukovje (Bukevje), Gegasport (Vrbovec) i Dečki z termina (Prozorje) i skupina D: Propali nogometaši (Dugo Selo), Bumbari (Bedenica), Pero i prijatelji (Vrbovec) i Liter i voda (Bedenica).

Drugoplasirana ekipa Carevdar.

Rezultati četvrfinalnih utakmica: CB My Place – CB Zaleđe 3:0, Carevdar – Pero i prijatelji 2:1, Propali nogometaši – Electra optimum 2:0 i Gegasport – Beton design 3:1. Prvo polufinale između Carevdara i CB My Place završila je bez pogodaka. Bolji izvođači sedmeraca bili su nogometaši Carevdara koji su se rezultatom 5:4 plasirali u finale. U drugom polufinalu igrači momčadi Gegasport su bili bolji od ekipe Propali nogometaši i pobijedili rezultatom 3:1. Ekipa CB My Place osvojila je 3. mjesto jer je bila preciznija u izvođenju sedmeraca od momčadi Propali nogometaši 2:0.

Trećeplasirana ekipa CB My Place

U finalu ekipa Gegasport je opravdala ulogu favorita i protiv Carevdara slavila rezultatom 2:1. Za Gegasport su igrali poznati nogometaši,a svojom igrom odskakali su igrači s međunarodnim karijerama, Vrbovčanin Luka Pisačić i Brazilac Lucas Fernandes dok je vratar bio Kamerunac Serge Hjetchop, te Vito Gubijan hrvatski juniorski reprezentativac. Za Gegasport su igrali: Serge Hjetchop, Leon Radotović, Leonardo Madžar, Matija Jendriš, Kristijan Colarić, Bruno Škaro, Marko Želimorski, Lucas Fernandes, Lovro Gubijan i Mario Filić, a voditelj je bio Josip Gegić.

Najbolji igrač turnira Lucas Fernandes i NOGOMETAŠ Vrbovca Josip Colarić

Organizator je prvoplasiranoj momčadi ekipi Gegasport dodijelio pehar i nagradu u iznosu od 4.000 kuna, drugoplasirana momčad Carevdara primila je pehar i 2.500 kuna, dok je trećeplasiranoj ekipi uručen pehar i 1.500 kuna. Za najboljeg igrača proglašen je Lucas Fernandes dok je najbolji strijelac Luka Pisačić, oboje iz Gegasporta, a najbolji vratar je bio Tihomir Kosovec i momčad CB My Place.

Najbolji strijelac turnira Luka Pisačić i predsjednik Rakovca Željko Radotović

Voditelj pobjedničke momčadi Josip Gegić nakon osvajanja prvog mjesta čestitao je igračima na osvojenom turniru. – Čestitam svojim igračima na osvojenom turniru koji je bio kvalitetan i izvrsno organiziran. Uživali smo u igranju nogometa i u sportskom druženju. Najbitnije da se nije nitko ozlijedio i da smo mogli pokazati kvalitetnu i atraktivnu igru. Ujedno čestitam i drugim ekipama na ostvarenim rezultatima. Sve pohvale organizatoru na vrsno odrađenom turnirskom natjecanju i nadam se da ćemo nastupiti na turniru i iduće godine – poručio je Gegić.

U natjecanju izvođenja sedmeraca pobijedio je Luka Pisačić koji je tako bio najbolji strijelac i u tom segmentu turnira pa je osvojio obje krune, a u obrani sedmeraca bio je najbolji vratar Dominik Galović. Zapisnički stol su činili: Igor Maksimović i Leon Radotović kojima je pomagao Matija Jendriš. Sudačku pravdu dijelili su Ivan Bukovčan iz Cubinca i Dejan Švagelj iz Križevaca. U večernjim satima sportsko druženje odvijalo se uz glazbeni repertoar kvarteta Veseli prijatelji.

Najbolji vratar turnira Tihomir Kosovec i predsjednik Rakovca Željko Radotović.

Želimo svake godine podići razinu organizacije turnira jer nastojimo da turnir bude što kvalitetniji kako bi izazvao pozornost malonogometnih majstora zelenih terena. Poduzeli smo puno aktivnosti kako bi turnir bio zavidnoj razini. Izuzetno smo sretni što smo ove godine imali i status međunarodnog turnira zbog albanske ekipe. Ovogodišnji turnir bio je izuzetno kvalitetan po mnogim poznatim igračima od Vrbovca pa do Zagreba što nas posebno veseli u klubu. Čestitke svim nagrađenim ekipama i pojedincima, a ekipa Gegasport je sasvim zasluženo osvojila prvo mjesto. Na kraju zahvala i svim sponzorima koji su nam pomogli da organiziramo turnir i svim gledateljima koji su pratili nogometna uzbuđenja – rekao je predsjednik NK Rakovca Željko Radotović po završetku turnira.

Najbolji vratar Dominik Galović i najbolji strijelac u izvođenju sedmeraca Luka Pisačić

Rakovečki malonogometni turnir spada u red kvalitetnih i ozbiljnih turnira na širem vrbovečkom području, koji ima višegodišnju tradiciju na kojem se u prvoj nedjelji srpnja okupi veliki broj nogometaša, trenera, sportskih djelatnika i gledatelja. Upravo zbog toga rakovečki malonogometni turnir ima i puno šire sportsko značenje jer je to društveni, sportski i zabavni događaj od interesa za Općinu Rakovec.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime