Vrbovečka agonija protiv Lekenika

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 23. KOLO  4. NL SREDIŠTE SKUPINA B

 VRBOVEC  – LEKENIK 0 : 1

 VRBOVEC, Gradski stadion. Gledatelja 70.

Sudac: Damir Turkalj 6,5. Pomoćnici: Krunoslav Anić (Križ) i Patrik Pezić (Kutina).

Delegat: Davor Bjelanović (Sisak).

STRIJELAC: 0:1 Matić (42).

VRBOVEC: Hranjec 5, Nemet 5, (od 53. Frigan 5), Talan 5, Dugac 5, Cetina 5, Kolbelšak 5, (od 46. Bubnjar 5), Ferenčak 5, Sever 5, Legin 5, Granđa 5, Fugaj 5, (od 46. Lukić 6).

TRENER: Emanuel Benković 5.

LEKENIK: Zagorac 6, Jolić 7, Tepić 6,5, Pipalović 6, Ebert 7, Klečić 6, Matić 7, Kolarić 6,5, Matijević 6, (od 61. Ružička 6), Babić 7, ( od 88. Bunjevčević -), Gajdek 6,5.

TRENER: Viktor Špišić 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Jan Matić.

Nastavljaju se tužne vrbovečke nogometne subote jer je Vrbovec definitivno zapao u ozbiljnu rezultatsku krizu kojoj se ne nazire kraj i koji je zabilježio i peti poraz u nizu. Naime, nastavljena je proljetna vrbovečka agonija i protiv Lekenika koji je zasluženo odnio sva tri boda. Vrbovec je u 8 proljetnih kola pobijedio samo u dva navrata i doživio šest poraza uz gol razliku 7:15 te spada među momčadi s najmanje osvojenih bodova. Vrbovečki navijači su očekivali da će Vrbovec konačno protiv Lekenika prekinuti crni niz poraza, ali su se još jednom debelo razočarali i nezadovoljni otišli s Gradskog stadiona.

Vrbovčani su odigrali prvo poluvrijeme protiv Lekenika kao da su bili natjerani da igraju, bez agresije, žara, želje, totalno nezainteresirani i uz obilje početničkih grešaka. Gosti su od samog početka bili koncentrirani na defanzivnu formaciju i čuvanje svojih vrata. Domaćin je imao posjed lopte, ali jalov pritisak bez ideje i bez preciznih udaraca, mlak pristup i općenito nonšalantno ponašanje na terenu. Lekenik je opasno zaprijetio u 35. minuti kada je Matić probio lijevu stranu i potom oštro uputio loptu koju je Talan izbacio s gol crte. Gosti su takoreći poveli iz drugog ozbiljnijeg napada u 42. minuti. Matić se pored uspavane domaće obrane izborio za udarac s 10-tak metara, vratar Hranjec katastrofalno reagirao pa je Matić iz odbijanca postigao zgoditak.

Vrbovec je u drugom poluvremenu zaigrao za nijansu bolje, ali i dalje jalovo, isprazno, sterilno i bezidejno. Udarci Ferenčaka, Frigana, Bubnjara i Legina nisu bili precizni, niti opasni jer su završavali pored gostujućih vrata. Gosti su se isključivo bazirali na obranu, čuvanje minimalnog vodstva i preko kontranapada tražili svoje šanse. U 57. minuti gosti su izveli brzi kontranapad u kojem se Klečić našao sam ispred Hranjeca, ali je njegov udarac s 8 m završio pored desne vratnice. Jedini ozbiljni domaći udarac uputio je Lukić u sudačkoj nadoknadi u 90+2 minuti kada je tukao s ruba kaznenog prostora, a lopta prohujala tik uz lijevu vratnicu. Na kraju je utakmica između Vrbovca i Lekenika završila rezultatom 0:1. Razočaravajuća, anemična i bezvoljna izvedba domaće momčadi kod koje se u značajnoj mjeru primjećivalo da joj pored izrazito loše igre nedostaje i fizička sprema?

Sudac Damir Turkalj je podijelio 5 opomena domaćoj momčadi i to: Leonardu Ferenčaku, Karlu Severu, Nikoli Granđi, Krešimiru Friganu i Mateju Golubiću. Turkalj je dosudio samo 3 minute sudačke nadoknade, iako je bilo prekida zbog povreda i zamjena igrača barem za 7 minuta sudačke nadoknade, što je kod domaćih igrača u samoj završnici utakmice izazvalo revolt i prigovore zbog kojih im je glavni sudac dodijelio žute kartone.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime