Vrbovečka agonija nastavljena i protiv Segeste

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 28. KOLO 3. NL CENTAR

VRBOVEC – SEGESTA 1:2

VRBOVEC. Gradski stadion. Gledatelja 100.

Sudac: Petar Jerbić (Velika Gorica) 7,5. Pomoćnici: Dario Aščić (Velika Gorica) i Dejan Kupres (Samobor).

Delegat: Damir Mladina (Zagreb).

STRIJELAC: 0:1 Đurić (6), 1:1 Vučak (24 autogol), 1:2 Elijah (67).

VRBOVEC: Zrinščak 6,5 Videc 5, (od 71. Mikulec -), K. Colarić 6, Lovrić 6,5, Trošić 6,5, Ćosić 6,5, Škaro 6,5, (od 77. Balakai -), Bubnjar 6, (od 58. Turk 5,5), Colarić 6,5, Babić 6,5, Martinović 6,5,

TRENER: Dražen Biškup 6,5.

SEGESTA: Skender 7, Kopić 6,5, (od 61. Knežević 6,5), Desić 6,5, (od 54. Bertina 7), Kapac 7, Vučak 6,5, Bičanić 6,5, (od 90. Benčić -), Costa 7, (od 90. Tomić -), Solomun 7, Đurić 7, Pasarić 6,5, Elijah 7,5.

TRENER: Zoran Buinac 7.

IGRAČ UTAKMICE: Chikwando Chukwu Elijah.

Nastavila se vrbovečka agonija i protiv Sesveta jer fenjeraš nije imao snage iznenaditi goste iz Siska, iako se vodila ravnopravna igra između dva kaznena prostora.

Segesta je povela iz prvog ozbiljnog napada u 6. minuti. Elijah je probio po lijevoj strani i asistirao Đuriću koji je s 10-tak m pogodio u lijevi donju kut. Josip Colarić je izveo u 10. minuti slobodni udarac s 18 m koji je završio iznad gostujućeg gola. Gosti su ozbiljno zaprijetili u 13. minuti jer je Desić dodao loptu Elijahu, ali je njegov udarac obranio Zrinščak. Vrbovec je izjednačio iz lijepe akcije u 24. minuti. Babić je proigrao Josipa Colarića koji s lijeve strane vraća oštru prizemnu loptu koju je nespretno zahvatio Vučak i pogodio vlastitu mrežu. Videc je loše zatvorio Costu u 31. minuti, ali je na kraju ipak uspio krajnjim naporom izbaciti loptu u korner. Udarac Josipa Colarića u 35. minuti s ruba kaznenog prostora Skender je sigurno uhvatio.

U nastavku su vrbovečki nogometaši zaigrali angažiranije i s puno više rizika u igri. Na dodavanje Josipa Colarića u 55. minuti Martinović je s 10 m pogodio prečku. Otvorenija igra domaćina je otvorila gostima puno prostora za opasne kontranapade. Elijah je u 59. minuti prošao i domaćeg vratara Zrinščaka, ali je iskosa s desne strane pogodio lijevu stativu. Josip Colarić je u 65. minuti primio dubinsku loptu, ali je njegov udarac s 10-tak m završio iznad prečke. Gosti su ponovo poveli u 67. minuti. Domaćin je izveo korner nakon kojeg su gosti izveli brzi kontranapad kojeg je Elijah okončao pogotkom. Elijah je u 79. minuti još jednom pobjegao domaćoj obrani i našao se sam ispred Zrinščak, ali je onda snažno tukao iznad domaćih vrata. U završnici utakmice domaćin je vršio pritisak kojem su odoljeli gostujući igrači pa je utakmica između Vrbovca i Segeste zasluženo pripala gostima rezultatom 1:2.

Sudac Petar Jerbić je dodijelio 6 žutih kartona. Kod Vrbovca su požutjeli braća Kristijan i Josip Colarić, a kod Segeste: Antonio Luiz Lima Costa, Chikwando Chukwu Elijah, Filip Skender i Matija Bertina. Novim porazom fenjeraš Vrbovec je sa 21. bodom doslovce zacementiran na 18. mjestu od kojeg se bodovno odmiču drugi klubovi koji traže spas od ispadanja u 5. rang hrvatskog natjecanja. U 29. kolu Vrbovec u subotu 29. travnja 2023. gostuje kod lidera Karlovca 1919 gdje bi samo čudom mogao osvojiti bod(ove).

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime