Vrbovečki SDP postavlja pitanje: Tko zarađuje na Nerezinama?

0
Komunalac add

M.K.

Tri naslova u Večernjem listu u posljednjih godinu dana vezanih uz Vrbovec potaknuli su predsjednika Gradske organizacije SDP-a Denisa Kralja na reakciju putem priopćenja za javnost.  Radi se o naslovima „Vrbovec je jedini grad u Zagrebačkoj županiji koji ove godine neće izdvojiti novac za pomoć roditeljima za kupnju udžbenika“, „Vrbovec ima najlošiji sustav odvajanja otpada u Županiji“ i „Vrbovec jedini u Županiji u 2015. poskupljuje vrtić i prijevoz učenika i studenata“.

Kralj smatra kako izjave gradonačelnika Vladimira Bregovića time padaju u vodu,  pošto se radi o  konkretnim podacima koje je iznio veliki i o lokalnim prilikama nezavisan nacionalni medij kojeg Bregović nema pod kontrolom,  pa može objektivno i istinito pisati o stvarima koje građani Vrbovca već odavno osjećaju na svojoj koži.

I dok se nekima uzima, tvrdi Kralj, drugima se daje šakom i kapom. Tako postavlja otvoreno pitanje gradonačelniku je li istina kako je Gradsko odmaralište Nerezine predano na upravljanje privatnoj firmi Novi UZOR d.o.o. koju je osnovao njegov zamjenik i predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika, Stjepan Grošanić? Prema Kraljevim saznanjima Grošanić je navodno za direktoricu  nove firme postavio svoju suprugu koja za to dobiva mjesečnu plaću od 6500 kuna, dok je on sam  prokurist. Uz sve to navodno su, ističe Kralj, na korištenje dobili i gradski automobil i to na tri mjeseca. Podsjeća i kako sam Grošanić za svoju funkciju zamjenika gradonačelnika mjesečno od Grada dobiva 4000 kuna neto.
– Nerezine su imovina Grada i svi mi Vrbovčani smo i ove godine uložili značajna sredstva kako bi odmaralište dobilo dozvolu za rad. Je li moralno da, dok se svima drugima reže, neki itekako dobro uživaju gradsku imovinu i bogate se na njoj?, zaključuje Kralj.

Gradonačelnik Vladimir Bregović odgovara  kako je Grad od Udruge Uzor, koja je godinama vodila odmaralište, jedino zatražio da se uskladi sa Zakonom o trgovačkim društvima te Zakonom o turizmu i ugostiteljstvu prema kojima više nije mogla voditi takvu vrstu djelatnosti, već je morala osnovati zasebno društvo, a to je sada Novi UZOR d.o.o.

Ističe i kako je Uzor za novo društvo  birao vodstvo, pošto se po Zakonu o trgovačkim društvima mora imenovati glavna i odgovorna osoba, a to je u ovom slučaju Štefica Grošanić.  Dodaje i kako je izlaskom inspekcije na teren utvrđeno kako se u Nerezinama moraju urediti sanitarni čvor i krovište, što je  Grad i učinio s 200 tisuća kuna koja su proračunom bila namijenjena za te aktivnosti.

  • Ovo je  jedini način legalnog poslovanja te su sada, za razliku od posljednjih 50 godina, po prvi puta ostvareni  tehnički uvjeti za normalno funkcioniranje odmarališta, kazao je Bregović

Dodaje i kako u ovom trenutku na Nerezinama nažalost nitko ne zarađuje, pošto to nije odmaralište komercijalnog karaktera, dok Grad sufinancira i 500 kuna troška za djecu korisnike škole plivanja. Podsjeća i kako se radi na  projektu komercijalizacije odmarališta, no dok se čeka na investicije preko Europske unije ili strateških partnera, iz Grada poručuju kako objekt i dalje treba živjeti.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime