Vrbovečki HDZ proslavio 25. obljetnicu

0
Komunalac add

U utorak je u Vrbovcu proslavljena 25. obljetnica osnutka Hrvatske demokratske zajednice. Na taj dan, prije 25 godine u punoj kino-dvorani Pučkog otvorenog učilišta održana je osnivačka skupština HDZ-a za tadašnju općinu, odnosno grad Vrbovec te općine Dubrava, Gradec, Farkaševa, Rakovec i Preseka.

U sklopu programa obilježavanja, izaslanstvo stranke položilo vijence i zapalilo svijeće kod spomen-obilježja Hrvatska kocka u gradskom parku te kod središnjeg križa na gradskom groblju.

Središnja svečanost održana je u dvorani Pučkog otvorenog učilišta, a prisustvovali su brojni gosti, među kojima i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko sa suradnicima, glavni tajnik stranke Milijan Brkić, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Zagrebačke županije Dražen Bošnjaković, Mirko Matić, predsjednik Zajednice klub utemeljitelja HDZ-a Zagrebačke županije i drugi.

Goste je na početku pozdravio gradonačelnik Vrbovca Vladimir Bregović te istaknuo kako je važno sjećati se povijesti, a još važnije gledati u budućnost.

Polovicu vrbovečkog Gradskog odbora čine mladi članovi, to je naša sadašnjost, ali i budućnost. Ne smijemo zaboraviti utemeljitelje HDZ-a, ali svi zajedno moramo odraditi još mnogo posla za stranku, a prvi su na redu parlamentarni izbori.
 

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko također je govorio o važnosti povijesti i tradicije te kako je rekao dugotrajnoj borbi hrvatskog naroda za neovisnost.

Čestitam vam ovu vrijednu obljetnicu. Četvrt stoljeća nije malo u životu čovjeka, ali je za povijest jednog naroda zapravo samo treptaj ili iskra, a kada govorimo o vremenskim relacijama, moramo znati je hrvatski narod zapravo stoljećima želio svoju državu – naglasio je Karamarko.

Ujedno se osvrnuo na prošlost, ali i budućnost stranke naglasivši kako je u vremenima kada je domoljublje bilo dominantno HDZ redovito pobjeđivao, jer je ukorijenjen u hrvatskom narodu. Naravno kritizirao je i rad aktualne vlasti rekavši da je Hrvatska dovedena do ruba pa gotovo i onesposobljenosti.

Vjerujem da ćemo na predstojećim parlamentarnim izborima pobijediti i da ćemo zaokrenuti povijest nove Hrvatske u pozitivnom smjeru, jer nema razloga da budemo siromašni i da bježimo od svoje kuće. Ovo je zemlja za koju vrijedi živjeti i boriti se za nju – zaključio je.  

 

Ovom prigodom dodijeljene zahvalnice sa značkama utemeljiteljima stranke u tadašnjoj općini Vrbovec. Na popisu je njih 135,od kojih mnogi, nažalost, danas više nisu s nama. Zahvalnice su primila 102 utemeljitelja, a skupu se obratio predsjednik Zajednice Klub utemeljitelja HDZ-a Zagrebačke županije Mirko Matić. Posebno se osvrnuo na značenje 25. obljetnice osnutka stranke u Vrbovcu.

U to vrijeme možda nismo niti naslućivali moguća postignuća naše stranke važnost, ali smo osjećali taj povijesni trenutak, nacionalno buđenje koje se javljalo i potrebu da budemo sudionici tih događanja – rekao je Matić. Također je sve one koji su sudjelovali u osnivanju stranke pozvao da se priključe Zajednici Klub utemeljitelja HDZ-a i formalno obnove svoje članstvo u stranci.

U kulturno-umjetničkom programu sudjelovali su Ženski vokalni ansambl Lera i Klapa Zrinski HKUD-a Petar Zrinski.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime