Vrbovečki fašnik

0
Komunalac add

I.D.

I ove se godine u organizaciji Turističke zajednice Grada Vrbovca tradicionalno obilježava 20. Vrbovečki fašnik  i  9. Samit slobodnih fašničkih republika. Fašnik će se održati u nedjelju, 31. siječnja, a dan ranije u vrbovečkoj pošti će u uporabi biti prigodan fašnički žig autora Stjepana Zdenka Brezarića.

Fašnička povorka na ulice Vrbovca krenut će iza 12 sati s livade kraj Gradske tržnice, odakle će se s traktorima i zaprežnim kolima uputiti prema Caritasovom domu za starije i nemoćne sv. Kamilo de Lellis. Nakon vožnje vrbovečkim ulicama, povorka u pratnji Limene glazbe i mažoretkinja te vrbovečkih konjara krenut će prema Ljetnoj pozornici gdje je za 15 sati predviđeno spaljivanje Princa Fašnika.

Odbor za organizaciju ovogodišnjeg fašnika dogovorio je odlazak vrbovečkih fašničkih skupina na druge fašnike i karnevale, te su u planu odlasci na Riječki karneval, Međimurski fašnik, te karneval u Kutini.

Centrom grada 9. veljače prošetat će i povorka maskirane vrtićke djece i učenika osnovnih škola, tzv. Mali vrbovečki fašnik u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec. Osim glavnog programa, koji će se odvijati na Ljetnoj pozornici, učilište je ove godine odlučilo postaviti i malu pozornicu na Trgu Petra Zrinskog, gdje će svaki predstavnik fašničke skupine najaviti program na glavnoj pozornici. Najboljim maskama komisija će dodijeliti vrijedne nagrade. 

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime