Vrbovečki DVD-i odradili skupštine

0
Komunalac add

U subotu je na našem području završio ciklus godišnjih skupština u Gradskoj vatrogasnoj zajednici. Posljednji su skupštine održali vatrogasci Luke i Celina, a osim toga, u oba su društva  to bile i izvanredne izborne skupštine.

DVD Luka – novi predsjednik Mijo Mijatović

Protekla godina u Luki je bila obilježena ostavkama nekoliko članova i predsjednika Društva, a konačno je riješen i veliki problem sa ZAMP-om. O tome je govorio dopredsjednik DVD-a Mijo Mijatović: – Godina je bila puna izazova, iskušenja, problema. Počela je ostavkom člana i predsjednika NO Zvonka Sovića, koji je podnio pismenu ostavku, te prešao u susjedni DVD Pirakovec. Onda je ostavku podnio i predsjednik Društva Željko Barbarić, a da to ne bude sve loše, pobrinuo se i HDS ZAMP; krajem 2016. godine blokirao nam je žiro- račun, a  FINA,  nakon uzastopna tri mjeseca blokade računa, Trgovačkom sudu u Zagrebu poslala prijedlog za stečajem. Sve to događalo se, a da nas kao stranku u postupku nitko nije obavijestio – pojasnio je Mijatović dodavši kako su ipak uspjeli reagirati i žaliti se te tražiti rješenja ovog nesvakidašnjeg slučaja i nakon brojnih peripetija (i medijske prezentacije cijelog slučaja) ipak uspjeli. Trgovački sud u Osijeku je 18. prosinca 2017. godine donio rješenje o obustavi stečajnog postupka te od tog dana DVD Luka opet normalno funkcionira. Vatrogasci, uz Udrugu žena, nositelji su ukupnog društvenog života u ovom prigradskom vrbovečkom naselju, već 73 godine.

Skupština je potom Miju Mijatovića izabrala za novog predsjednika DVD-a Luka, a za dopredsjednika Matiju Krsnika.

 

DVD Celine – novi zapovjednik Davor Ivelić

U Celinama je, uz izvještajnu, skupština također dijelom bila i izborna. Tako je za novog zapovjednika izabran Davor Ivelić, a za dozapovjednika Goran Brezjan. Novi dopredsjednik društva od subote je Tomica Bedeković. Osim toga, u znak priznanja i zahvale za sve što je učinio, ne samo za celinsko vatrogastvo, skupština je doživotnim počasnim zapovjednikom imenovala Ivana Vragotuka.

 

Ugašena dva vatrogasna društva

Gradska vatrogasna zajednica Vrbovca više ne broji 18 dobrovoljnih vatrogasnih društava, već dva manje – rekao je predsjednik Zajednice Slavko Povrlišek. – Od prošloga tjedna više ne postoje DVD-i Greda i Dulepska, ona su ugašena iz statutarnih razloga. Tako Zajednica sada broji 16 društava, uključujući i ono u PIK-u Vrbovec – pojasnio je te dodao kako sada predstoji izvještajna skupština Gradske vatrogasne zajednice i to već 6. travnja, u domu u Celinama.

(F.S.)

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime