Vrbovec vraća dio redovnih mjera pomoći gospodarstvu

0
Komunalac add

U ožujku ove godine Grad Vrbovec obustavio je pozive za sve mjere potpore gospodarstvu i poljoprivredi (osim mjera oslobađanja od komunalnog doprinosa i oslobađanja od plaćanje komunalne naknade) te su sredstva preusmjerena u izvanredne mjere pomoći gospodarstvu pogođenom krizom prouzročenom pandemijom COVID-a 19, stoji u priopćenju koje nam je danas stiglo iz Grada.

Po brzini reakcije, sigurnosti i potpori koju smo pružili domaćem gospodarstvu, ali i prema konačnom prijedlogu mjera Vrbovec je zasigurno među vodećim gradovima u Hrvatskoj. Posebno je uspješna bila mjera kojom smo poduzetnicima, obrtnicima i OPG-ovima isplaćivali jednokratne potpore u visini od 3.000 kuna poslodavcima koji zapošljavaju 1 ili 2 radnika, 5.000 kuna poslodavcima sa 3 ili 4 radnika te 7.000 kuna onima s 5 i više radnika. Ukupno smo na jednokratne pomoći potrošili 620.000 kuna pa nam se otvara mogućnost da otvorimo poziv za dio redovnih mjera pomoći gospodarstvu – izjavio je gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj.

Od prvog dana rujna Grad Vrbovec ponovno raspisuje dvije mjere – potporu za pokretanje gospodarske aktivnosti poduzetnika početnika (start – up) te kapitalna potpora za nabavu opreme. Upute za prijave nalaze se na stranicama Grada Vrbovca, a važno je znati kako svaki poduzetnik na mjeri potpore za start upove može dobiti do 5.000 kuna, dok se za opremu može dobiti najviše 15.000 kuna.

Radi se o mjerama koje su se prošle godine pokazale najuspješnijima odnosno najzanimljivijim našim poduzetnicima pa smo se zato odlučili upravo za te dvije mjere. Ovim potezima još se jednom dokazujemo kao biznis friendly grad. Radimo sve kaj možemo kako bismo sačuvali radna mjesta u našem gradu, a potencijalno i stvorili nova. Ovih dana trebala bi se realizirati i prodaja prvog zemljišta u našoj zoni Poduzetnik što je još jedna lijepa vijest za Vrbovec – zaključio je gradonačelnik Kralj.

Novoraspisane mjere bit će otvorene do potrošnje sredstava.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime