Vrbovec uvodi novu mjeru – potporu za solare

0
Komunalac add

Grad Vrbovec raspisao je danas javni poziv za novu mjeru potpore građanima za sufinanciranje projektne dokumentacije izrade sunčane elektrane za proizvodnju električne energije, za vlastitu potrošnju u kućanstvima.

Cilj ovog projekta je povećanje obnovljivih izvora energije u postojećoj potrošnji električne energije te smanjenje režijskih troškova za kućanstva na području grada Vrbovca. Grad će korisnicima dodjeljivati sredstva potpore do 80% odnosno do 4.000 kuna po prijavi, za opravdane troškove. Ukupno je za ovu mjeru osigurano 200.000 kuna.

Vrbovec je zeleni grad što dokazujemo i raspisivanjem ove nove potpore. Pokušavamo svake godine posaditi što više novih stabala, usmjereni smo na energetske obnove javnih zgrada, ove smo godine dobili 850.000 kuna iz norveškog fonda za gradnju elektrana na krovovima vrtića u centru, Gradske uprave i OŠ Marije Jurić Zagorke, istražujemo mogućnosti korištenja geotermalnih izvora za grijanje u našem gradu, a prošli tjedan smo prijavili gradnju zelene infrastrukture u našem gradu na EU fondove u vrijednosti većoj od dva milijuna kuna – pojasnio je gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj.

 

Kad je u pitanju konkretna mjera za solare, radi se o inicijativi vijećnika Stjepana Tvorića koji je istu mjeru pokušao uvesti još prije dvije godine. – U to vrijeme nam je mjeru srušila tada vladajuća većina u gradskom vijeću. Nakon što se situacija u vijeću nakon izbora stabilizirala možemo nastaviti s podupiranjem dobrih ideja kao što ova sigurno je – zaključio je gradonačelnik.

Također, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisao je Javni poziv za poticanje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama, čije prijave počinju 15. studenog.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime