Vrbovec uveo transparentnost proračuna

0
Komunalac add

Grad Vrbovec priključio se popisu gradova koji su uveli transparentnost proračuna. Na službenoj gradskoj web stranici dostupan je pregled plaćanja Grada od 1. siječnja 2022. godine.

Osim pregleda računa, građanima Vrbovca dostupan je i pretraživač uz pomoć kojeg jednostavno, uz par klikova, mogu doći do podataka koji ih zanimaju.

Prije dvije godine prema građanima smo otvorili postupak donošenja Proračuna. Izdajemo brošuru naziva ‘I tebe se pita’ kojom pozivamo građane da nam šalju svoje prijedloge radova i programa koje oni predlažu za realizaciju u Vrbovcu. Više građana zatražilo je da uvedemo transparentnost plaćanja i njihovu smo želju i poslušali – izjavio je gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj.

Još neke procese donošenja odluka u gradu u budućnosti planiramo otvoriti prema građanima. Tu je prvenstveno aplikacija koja će građanima omogućiti jednostavnije prijavljivanje komunalnih problema i nadzor nad njihovim rješavanjem. Nadam se da će kroz godinu dana i ta usluga biti dostupna našim građanima – dodao je Kralj.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime