Vrbovec uskoro dobiva novi Dnevni centar za djecu s teškoćama u razvoju

0
Komunalac add

U Zagrebačkoj ulici u Vrbovcu u tijeku je izgradnja Dnevnog centra Vrbovec, kojeg Centar za rehabilitaciju Stančić gradi u našem gradu u sklopu EU projekta “Poboljšanje uvjeta za pružanje socijalnih usluga u zajednici”. Projektnim aktivnostima planirana je rekonstrukcija i opremanje nekoliko objekata u lokalnim zajednicama koji će korisnicima omogućiti nesmetano korištenje važnih socijalnih usluga, a upravo je vrbovečki Dnevni centar najveća projektna aktivnost, pojašnjava voditeljica tima za pripremu i provedbu projekata Centra Stančić Jasna Lesički. –Mogu sa zadovoljstvom reći da radovi dobro napreduju. Izvođači pretpostavljaju da će do ljeta svi radovi biti gotovi. Vjerujem da ćemo se u novu zgradu useliti do kraja godine i krenuti s pružanjem različitih usluga za svu djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom – naglasila je Lesički.

Realizacijom projekta izgradnje Dnevnog centra Vrbovec popravit će se kvaliteta življenja značajnom broju korisnika. –Svako dijete s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom s područja djelovanja Centra za socijalnu skrb Vrbovec kod nas će moći dobiti različite socijalne usluge potpuno besplatno. Usluge od rane intervencije, usluge logoterapije, rehabilitatora, radnog terapeuta. Ponudit ćemo i usluge boravka, integracije, savjetovanje i pomaganje za djecu s teškoćama i poremećajima u ponašanju i njihove roditelje. U sklopu drugih naših projekata uspjeli smo zaposliti dovoljno stručnjaka koji će pružati takve usluge – navodi Lesički.

U dvorištu Dnevnog centra uredit će se i brojni dodatni sadržaji. –Uredit ćemo senzorni vrt, dječje igralište, plastenik. Plan je baviti se uzgojem cvjetnih presadnica, zasaditi ljekovito i aromatično bilje, a sve zato da bi naši odrasli korisnici s invaliditetom mogli usvojiti određene radne vještine, napravit ćemo određene proizvode i plasirati ih na tržište, naši će korisnici tu moći zaraditi i jedan skromni džeparac i priuštiti sebi nešto što žele– rekla je Lesički.

Partneri na projektu su Grad Vrbovec i Centar za socijalnu skrb Vrbovec. –Grad je partner na projektu, ali sve zasluge idu ravnateljici Centra Stančić Sanjici Grbavac i njenoj ekipi. Ukupno ćemo u Vrbovcu dobiti tri nove, vrijedne zgrade socijalne namjene. Zgrada Crvenog križa već se gradi u Ulici poginulih branitelja, a kroz dva mjeseca očekujemo i početak gradnje nove zgrade Centra za socijalnu skrb pored zgrade policije. Tri projekta vode tri žene – Sanjica Grbavac, Jelena Mucko i Irena Martak i zahvaljujući njima značajno će se poboljšati sustav socijalne skrbi u Vrbovcu, kao i briga o ranjivima skupinama društva, djeci i umirovljenicima – izjavio je gradonačelnik Denis Kralj.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime