Vrbovec ukida prirez

1
Komunalac add

Gradonačelnik Denis Kralj poslao nam je priopćenje u kojem objašnjava odluku o ukidanju prireza. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

 

“Ovih dana vijećnici se natječu tko će prije i za više smanjiti prirez u Vrbovcu. Prije dva dana nezavisni vijećnik Stjepan Tvorić predložio je postupno ukidanje prireza da bi dan kasnije došao i prijedlog većine ostalih vijećnika da se prirez odmah potpuno ukine. Očito je kampanja za lokalne izbore krenula prije nego što je trebala.

Želim izvijestiti javnost da sam nakon dolaska prijedloga pokrenuo proces
promjene poreznih stopa u našem gradu. Žao mi je što se ovako važna odluka
pokreće u predizborno vrijeme u kojem će se mnogi vijećnici voditi
kratkotrajnim političkim interesom, umjesto dugoročnog interesa Vrbovca i
Vrbovčana.

Odluka o ukidanju prireza razveselit će većinu naših sugrađana. Grad Vrbovec će ukidanjem prireza na godišnjoj razini izgubiti 3,3 milijuna kuna što bi moglo usporiti ulaganja u infrastrukturu u našem gradu. Ipak, siguran sam kako ću iskustvom koje sam stekao u vođenju grada u ove tri i pol godine te nastavkom predanog rada pronaći načine kako bi se uspješno nadoknadili ti gubici u Proračunu Grada Vrbovca i nastavio razvoj našeg grada.

Osobno sam ukidanje prireza planirao postupno provesti u drugom mandatu manje-više na tragu prijedloga vijećnika Tvorića. Takva velika odluka mora se provoditi planski. Razumno bi bilo povezivanje ukidanja prireza s puštanjem u promet drugog kolosijeka pruge i dolaskom prigradskog vlaka. Naravno, cilj je privlačenje novih stanovnika u Vrbovec i zadržavanje starih. Za taj potez se već dulje vrijeme pripremamo te smo zato i pokrenuli
projektiranje i izgradnju novih ulica u centru Vrbovca – spoj Vinogradske, Vladimira Nazora i Livadarske ulice.

Pozivam gradske vijećnike da pitanju ukidanja prireza svi zajedno pristupimo
razumno. Idemo planski razvijati naš grad, za politikanstvo uvijek ima vremena i tema”.

 

1 KOMENTAR

  1. Poštovani g.Kralj savska cesta i naselje stjepana radića imali su društveni dom ,koji smo sami izgradili . Taj dotični dom porušen je prilikom izgradnje spojne ceste ,brdo vrbovec – naselje stjepana radića .Koliko je meni pznato za taj dom je općina vrbovec dobila određeno iznos novca .Interesira me gdje je taj novac utrošen ? Taj dom sagradili su građani savske ceste i naselja s. radića vlastitim sredstvima (za to posjedujem i dokuentaciju) upozoravam vas da naša mladež nema niti igrlišta niti prostorije za sastajanje i da bi taj problem trebali rješiti !!,

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime