Vrbovec ugošćuje Samobor u prvoj pripremnoj utakmici

0
Komunalac add

Pod trenerskom palicom Dražena Biškupa Vrbovec je počeo s pripremama 18. srpnja 2022. godine. Za Vrbovčane nakon početnog intenzivnog treniranja slijedi serija pripremnih utakmica i uigravanje momčadi. Prvu pripremnu utakmicu Vrbovec igra već 23. kolovoza na Gradskom stadionu protiv starog znanca Samobora s početkom u 18,30 sati. Iako treneri ističu da rezultat nije primaran u pripremnim utakmicama jer je potrebno dati svim igračima šansu da se nametnu, krajnji ishod se ipak bilježi u klupskoj arhivi, doprinosi zajedništvu, stvara igračku koheziju i služi njima kao putokaz za daljnje postupanje u trenažnom procesu.

Samobor se ove godine ponovo vratio nakon par godina u natjecanje 3. NL Centar, koji ima kvalitetan sastav i kojeg vodi trener Stjepan Bašić. Prije godinu dana odigrana je pripremna utakmica Vrbovec – Samobor 24. srpnja 2021. godine koja je završila domaćom pobjedom 3:1. Strijelci za Vrbovec bili su Krizmanić, Slišković i Boroša dok je za Samobor gol zabio Grgičić.

Treneri Dražen Biškup i Stjepan Bašić će na startu pripremnog razdoblja uvidjeti s kakvom igračkom kvalitetom raspolažu. Može li vrbovečka mladost odgovoriti svim izazovima ligaškog natjecanja u 3. NL Centar? To se pitanje nameće od samog početka priprema jer bez obzira što se radi o talentiranim juniorima i darovitim mladim nogometašima, svoju kvalitetu trebaju  potvrditi i na terenu. Stoga je utakmica sa Samoborom idealna utakmica na otvaranju jesenske sezone za mlade Vrbovčane da se iskažu u najboljem svijetlu. Dakako, kod razvoja mladih igrača je najbitnije strpljenje i ukazano povjerenje jer je normalno da je njihova igra prožeta oscilacijama.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime