Vrbovec u režiji braće Colarić potopio Segestu 4:1

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 2. KOLO 3. HNL SREDIŠTE

VRBOVEC – SEGESTA 4 : 1

VRBOVEC, Gradski stadion. Gledatelja 100.

Sudac: Juraj Jović 7.5 (Zagreb). Pomoćnici: Maja Brozović (Zagreb) i Jurica Šarić (Dugo Selo).

Delegat: Zvonimir Zajec (Zaprešić).

STRIJELCI: 0:1 Alapić (8) 1:1 J. Colarić (28 11m), 2:1 J. Colarić (49), 3:1 J. Colarić (55), 4:1 J. Colarić (79).

VRBOVEC: Zrinščak 7, Frigan 7, K. Colarić 7, (od 46. M. Tolić 7), Krizmanić 7,5, Lovrić 7,5, Čosić 8, Bubnjar 7,5, (od 75. Trošić -), Babić 7, (od 63. Tomas 7), J. Colarić 9, D. Colarić 8,5, Slišković 7, (od 75. G. Tolić -).

Trener: Dražen Biškup 7,5.

SEGESTA: Skender 5, Novaković 6,5, (od 73. Stojaković -), Kapac 5,5, (od 82. Bertina -), Filipović 5, Alapović 6,5, Kesse 6, Zubović 6, (od 82. Šipuš -), Kopić 5, Marović 6, Vranić 6, Prpić 5, (od 73. Matić -).

Trener: Darko Dražić 5,5.

IGRAČ UTAKMICE: Josip Colarić.

Vrbovec je u već prvom napadu u 1. minuti opasno zaprijetio preko Domagoja Colarića koji je probio po desnoj strani i snažno opalio po lopti koju je vratar Skender skrenuo u korner. To je ujedno i bila najava navale domaćih napada jer su se nogometaši Segeste od početka postavili u obrambenu poziciju. Segesta je prvi ozbiljni napad u 8. minuti pretvorila u vodstvo jer je Alapić s 14 m pogodio u desni gornji kut vratara Zrinščaka. Vrbovčani su bolju igru okrunili izjednačenjem u 28 minuti. U gostujućem kaznenom prostoru bio je srušen Domagoj Colarić pa je sudac Jović  opravdano dosudio kazneni udarac kojeg je sigurno izveo brat Josip. Vrbovec je u 40. minuti izveo brzu akciju po lijevoj strani u kojoj je Josip Colarić vratio prizemnu loptu u peterac, ali je u ključnom momentu Slišković pao kada je trebao poentirati. U 40. minuti Slišković je lukavo tukao s 40-tak m jer je uvidio da se Skender nalazi izvan svog kaznenog prostora, ali je lopta preletjela vratara i završila uz desnu vratnicu. Opasno je visjela Segesta u samom finišu prvog poluvremenu, ali su preživjeli pa je prvi dio završio neodlučenim rezultatom 1:1.

U prvom poluvremenu rezervirani Domagoj Colarić je „eksplodirao“ u nastavku pa Segesta nije mogla izbjeći havariju koja im se ubrzo desila. Vrbovec dolazi do preokreta u 49. minuti nakon lijepe domaće akcije po desnoj stranu, loptu je primio Domagoj Colarić koji je predriblao par gostujućih igrača i idealno ubacio, a brat Josip iz blizine glavom pospremio loptu u gol Segeste. Sve dvojbe u vezi pitanja pobjednika riješili su Vrbovčani po istom receptu u 55. minuti. Ponovo je Domagoj Colarić nanizao par igrača po desnoj strani i potom ubacio loptu koju je brat Josip po treći puta zakucao u gostujuću mrežu. Jedina gostujuća prijetnja u drugom poluvremenu zbila se u 57. minuti kad je Novaković izveo slobodni udarac s 25 m, a još ljepšu paradu izveo Zrinščak. Uzvratio je u 60. minuti Babić minijaturom iskosa po lijevoj strani i s 10 m pogodio lijevu vratnicu. Okušao je Josip Colarić u 64. minuti dalekometni udarac s 40 m kojim je lobao vratara Skendera, ali je lopta ipak završila iznad gostujućih vrata. U 79. minuti Josip Colarić je ukrao loptu zadnjoj gostujućoj liniji i potom rutinski i četvrti puta matirao Skendera. U samom finišu utakmice splasnuo je angažman igrača Segeste pa je na kraju unatoč dominaciji domaćina utakmica završila uvjerljivom pobjedom Vrbovca 4:1.

Na imperativ pobjede koju je nametnuo trener Dražen Biškup poslije sramotnog karlovačkog poraza na startu jesenskog dijela, igrači Vrbovca su u 2. kolu pred svojom publikom odgovorili pragmatičnom, borbenom, kvalitetnom i nadasve efikasnom igrom. Najbolji igrač utakmice četverostruki strijelac Josip Colarić, još jednom se potvrdio kao golgeter neslućenih razina, koji s bratom Domagojem čini nezadrživ i ubojiti dvojac za sve obrane 3. HNL-a. Kapetan Mario Ćosić je kapetanski na terenu vodio svoju momčad u prvoj pobjedu novog prvenstva. Ponovo je nakon 2 mjeseca u momčadi Vrbovca zaigrao Dino Tomas, a svojom igrom na sebe je skrenuo pozornost mladi Alen Bubnjar. Sve u svemu lijepa nogometna predstava na Gradskom stadionu u kojoj su mogli uživati gledatelji, ali i domaći treneri Dražen Biškup i Igor Ratkajec.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime