Vrbovec u generalki svladao Bistru 2:1

0
Komunalac add

PRIPREMNA UTAKMICA

VRBOVEC – BISTRA 2 : 1

VRBOVEC, Gradski stadion. Gledatelja 50.

Sudac: Martin List (Dubrava). Pomoćnici: Helena Blažic (Bolč) i Anto Crnoja (Vrbovec).

STRIJELCI: 1:0 J. Colarić (66), 1:1 Kotarski (74), 2.1 J. Colarić (82).

VRBOVEC: Zrinščak, Trošić, M. Tolić, I. Lovrić, Tomas, Ćosić, D. Colarić, Frigan, Škaro, Babić, Kruljac, (još su igrali: Bubnjar, J. Colarić, Nakić, Kliček, Krizmanić, K. Colarić).

Trener: Dražen Biškup.

BISTRA: Rihtar, F. Lučak, Kotarski, I. Grozdek, Kukec, Matošević, F. Lučak, Vodopijak, Šturlan, A. Grozdek, Budimir, (još su igrali: Zorc, Šinko, Brezec, Jakopić, Hlup, Jančić, Pavlović, Kerek, M. Lovrić).

Trener: Damir Grlić.

Po prohladnom i kišovitom vremenu te skliskom terenu, Vrbovec i Bistra odigrali su pravu „prvenstvenu“ utakmicu krajnje odgovorno i disciplinirano. Obje momčadi nastojale su ne primiti zgoditak. Zbog toga u prvom poluvremenu niti jedna momčad nije stvorila 100-postotnu prigodu za postizanje gola. Vrbovec je ozbiljno zaprijetio u 9. minuti, kada je Domagoj Colarić izveo slobodni udarac s 20 m, a Rihtar izvrsno obranio šut. Jedini ozbiljni udarac gosti su uputili u 32. minuti preko Budimira koji je odapeo s 18 m, a Zrinščak krajnjim naporom obranio udarac. Domagoj Colarić je u 42. minuti još jednom tukao iz slobodnog udarca preko živog zida, ali se još jednom istaknuo svojom obranom Rihtar koji je loptu skrenuo u korner.

U drugom poluvremenu, koje je bilo puno sadržajnije, kod Vrbovca su u igru ušli Josip Colarić, Nakić i Krizmanć pa je domaćin zaigrao puno ofenzivnije. Ipak prvu veliku šansu stvorili su gosti u 64. minuti, kada su izveli brzi kontranapad po lijevoj strani u kojem je Vodopijak ubacio loptu, a udarac Antuna Grozdeka s 10-tak m obranio Zrinščak. Vrbovec je stigao do rezultatske prednosti u 66. minuti. Lijepu domaću akciju je započeo Tomas dijagonalom na Domagoja Colarića, koji je s lijeve strane ubacio oštru prizemnu loptu, koju je njegov brat Josip s 10 m zakucao u gostujuću mrežu. Bistra je izjednačila u 74. minuti. Kukec je izveo slobodni udarac, a pored uspavane domaće obrane Kotarski je glavom postigao s 5 m zgoditak. Gosti su u 82. minuti izveli brzi kontranapad u kojem se Budimir našao sam neometan, ali je s 10 m njegov udarac obranio Zrinščak. Uslijedio je domaći protunapad u kojem se kaznio gostujući promašaj. Josip Colarić se još jednom pokazao kao rasni strijelac i s 14 m rezantnim udarcem još jednom svladao Rihtara za pobjedu Vrbovca 2:1, u generalki pred proljetnu dio u 3. HNL Središte nad solidnom i kvalitetnom ekipom Bistre. U vrbovečkom dresu nastupio je Stjepan Kruljac.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime