Vrbovec teškom mukom do pobjede protiv Ponikvi

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 30. KOLO 3. HNL SREDIŠTE

VRBOVEC – PONIKVE 2:1

VRBOVEC, Gradski stadion. Gledatelja 200.

Sudac: Zvonimir Radinić (Karlovac) 7. Pomoćnici: Antonio Jušić (Kutina) i Adrijano Delač (Karlovac). Četvrti sudac: Mario Stanič (Dugo Selo).

Delegat: Milorad Krnetić (Čista Mlaka).

VRBOVEC: Zrinščak 7, Frigan 6,5, K. Colarić 6,5, Krizmanić 6, Tomas 6, Ćosić 7, Škaro 6,5,(od 61. Trošić 6,5), Babić 7, (od 86. Tolić -), J. Colarić 6,5, (od 89. Kliček -), D. Colarić 7, Slišković 6,5.

Trener: Dražen Biškup 6,5

PONIKVEC: Bermanec 6,5, Brcko 6, Bakarić 6,5, (od 86. Tarle -), Dadić 6,5, Radanović 6, Atlija 6,5, (od 46. Berić 6,5), Azizi 7, Andrašec 6, (od 46. Matos 6,5), Željavac 6,5, Đopar 6,5, (od 86. Prenkpalaj -), Blagoev 6, (od 72.  Nasić -).

Trener: Hrvoje Pipinić 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Domagoj Colarić.

Vrbovec je teškom mukom osvojio sva tri boda protiv fenjeraša Ponikvi, u ravnopravnoj igri, u kojoj su obje ekipe imale po nekoliko velikih šansi koje nisu iskoristili. Početak utakmice pripao je Vrbovcu dok su se Zagrepčani orijentirali na kontranapade. U 7. minuti Domagoj Colarić je dijagonalom pronašao Škaru kojem udarac sa šest metara brani vratar Bermanec. Domaćin je poveo u 11. minuti preko Domagoja Colarića koji je postigao prekrasan zgoditak iz slobodnog udarca s 20-tak metara u lijevi gornji kut. Tomas je pogriješio u 15. minuti, loptu prihvatio Blagoev koji je zakomplicirao veliku priliku pa je udarac s 8 metara završio u domaćem bloku. Ponikve su izigrale domaću obranu u 28. minuti u kojoj se Đopar našao sam ispred Zrinščaka koji bravurozno brani udarac s 7 metara. Udarac Bakaraća u 30. minuti s ruba kaznenog prostora završio je pored desne vratnice. Đopar je 33. minuti centrirao s desne strane, gostujući kapetan Azizi glavom šutirao, a lopta završila uz desnu vratnicu. Opasno je visio u tim trenucima Vrbovec koji je samo zahvaljujući izvrsnim obranama Zrinščaka sačuvao svoju mrežu. Slišković je u 36. minuti pobjegao po lijevoj strani, a povratnu loptu s 10-tak metara Domagoj Colarić šutirao iznad gostujućih vrata. Novu domaću izglednu šansu zapucao je Josip Colarić u 40 minuti.

U 46. minuti kardinalna pogreška Tomasa, koju nije iskoristio Blagoev, jer je njegov udarac s 10 metara čudesno obranio Zrinščak.Ponikve su zagospodarile terenom dok se domaćin grčevito branio. A onda je uslijedio šok za domaće igrače i navijače u 59. minuti. Krizmanić je vratio loptu Zrinščaku koji je loše reagirao, prošla mu je ispod noge te na kraju završila u domaćoj mreži. Nakon toga Vrbovec je ponovo zaigrao agresivnije pa je u 69. minuti domaći kapetan Ćosić s 20 metara pogodio desnu vratnicu. Uslijedio je gostujući odgovor u 71. minuti kada je Nasić s 12 metara pogodio prečku. U samoj završnici utakmice u 85. minuti Vrbovec je stigao do novog vodstva. Domagoj Colarić je probio po desnoj strani, vratio loptu do Babića koji nesebično dodaje Josipu Colariću koji s 7 metara postiže pogodak za spretnu i sretnu pobjedu Vrbovca proti Ponikvi 2:1. Iako je Vrbovec pobijedio, ostali rezultati mu nisu išli u korist, pa je plasman u 2. HNL postao samo daleka teorija.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime