Vrbovec teškom mukom do pobjede protiv Lukavca

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 5. KOLO 3. NL CENTAR

VRBOVEC – LUKAVEC 1:0

VRBOVEC, Gradski stadion. Gledatelja 100.

Sudac: Darijo Brkić 7. Pomoćnici: Mateo Jakopec i Hrvoje Radić (svi iz Zagreba).

Deelgat: Nedjeljko Kozlova (Jastrebarsko).

STRIJELAC: 1:0 Colarić (74).

VRBOVEC: Zrinščak 6,5,Trošić 6,5, M. Tolić 6,5, Jantoljak 6,5, I. Lovrić 6,5, (od 54. Colarić 7), Ćosić 6,5, Škaro 6,5, (od 46. G. Tolić 6,5), Bubnjar 7, (od 73. Turk -), Martinović 7, Babić 7, Slišković 6,5.

Trener: Dražen Biškup 6,5.

LUKAVEC: Anić 6, Ostojić 6, Žuljević 6,5, (od 77. Banić -), M. Grdenić 6,5, (od 77.  Vidaković -), Turkalj 6, Sedlaček 6, Cimeša 6,5, Valentić 6, (od 62. Kahlina 6), M. Grdenić 6,5, Krpan 6, Matić 6, (od 69. Humeljak -).

Trener: Slaven Batovanja-Gičev 6.

IGRAČ UTAKMICE: Josip Colarić.

Teškom mukom je Vrbovec uknjižio nova tri boda protiv borbene ekipe Lukavca, ali je sve mogao riješiti u svoju korist već u prvom poluvremenu. No, na kraju se pamti samo rezultat dok sve drugo pada u zaborav.

Vrbovec je napadački krenuo u utakmicu, ali su gosti iz Lukavca prvi ozbiljno zaprijetili u 13. minuti. Sedlaček je snažno opalio po lopti s 20 m, ali se domaći vratar Zrinščak nije dao iznenaditi. U 19. minuti Babić je izveo slobodni udarac s 18 m preko živog zida i lopta je prohujala tik uz desnu vratnicu. Martinović se u 27. minuti našao u velikoj šansi, ali je njegov šut s 12 m završio pored desne vratnice. U 35. minuti Ćosić je pronašao Martinovića koji je s 20 m pogodio prečku. Bubnjar je u 38. minuti ubacio loptu prizemnu loptu s desne strane koju je Martinović s 5 m prebacio iznad gostujućih vrata.

U nastavku su gosti sredili svoje redove pa su Vrbovčani puno teže dolazili do šansi da ozbiljno ugroze gostujuća vrata. Ćosić je u 54. minuti ubacio s desne strane, a Gabrijel Tolić tukao iznad gola. Uzvratili su gosti u 65. minuti jer je Kahlina s 18 m šutirao pored desne vratnice. Ključni moment zbio se u 74. minuti kad je loptu primio Colarić i s ruba kaznenog prostora pogodio u desni donji kut za vodstvo domaćina. Vrbovec je u 82. minuti izveo brzi kontranapad u kojem je Slišković s lijeve strane dodao loptu Martinoviću kojem je udarac obranio Anić. U samoj završnici utakmice domaćin je grčevito obranio minimalno vodstvo pa je na kraju Vrbovec ostvario zasluženu pobjedu protiv Lukavca 1:0.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime