Vrbovec svladao Radnik Križevci 2:0

0
Komunalac add

PRIPREMNA UTAKMICA

VRBOVEC – RADNIK KRIŽEVCI 2 : 0

 VRBOVEC, Gradski stadion. Igralište s umjetnom travom. Gledatelja 50.

Sudac: Martin List (Dubrava). Pomoćnici: Jerko Crnčić (Vrbovec) i Gordana Katušić (Gradec).

STRIJELCI: 1:0 Slišković (14), 2:0 Boroša (83).

VRBOVEC: Zrinščak, Frigan, M. Tolić, Lovrić, Krizmanić, Ćosić, D. Colarić, Trošić, J. Colarić, Babić, Slišković. Još su igrali: Benić, Topalović, Tomas, Boroša. Škaro, Bubnjar, Blažic, Nakić, G. Tolić, Kliček, K. Colarić.

Trener: Igor Ratkajec.

RADNIK KRIŽEVCI: Koprić, Vinski, M. Mladen, Koga, Lisjak, Petak, H. Mladen, Seok, Stubičan, Dlesk, Nikolić. Još su igrali: Kraljić, V. Kemenović, Horvat, Vuk, Dudek, Rengel, Jandrašec.

Trener: Dražen Kemenović.

U zanimljivoj utakmici u kojoj su obje momčadi bile okrenute napadačkoj formaciji, pobjeda je pripala Vrbovčanima, koji su u svojim redovima imali lucidne strijelce, dok su križevačke prilike ostale neiskorištene, jer su ih obranili domaći vratari Zrinščak i Benić.

Nakon obostranog upoznavanja na početku utakmice prvu izglednu akciju stvorio je domaćin u 10. minuti. Zrinščak je ispucao dugu loptu koju je prihvatio Slišković koji je s 10 m pogodio vratara Koprića. Uzvratili su Križevčani u 12. minuti preko Dleska koji je snažno tukao s 16 m, ali je njegov udarac završio tik uz lijevu vratnicu. Vrbovec je stigao do rezultatske prednosti nakon boljeg otvaranja utakmice u 14. minuti. Na dodavanje Domagoja Colarića loptu je primio Slišković koji je s 15 m preciznim udarcem pogodio u lijevi donji kut. Opet je u 21. minuti tukao Dlesk s 10-tak m, ali je Zrinščak skinuo udarac.

U 26. minuti Josip Colarić je dodao loptu bratu Domagoju koji je s ruba kaznenog prostora šutirao uz desnu vratnicu. Ponovo još jedna lijepa domaća akcija u 31. minuti u kojoj je Slišković proigrao Domagoja Colarića, ali je njegov udarac s 16 m obranio Koprić. Dlesk je bio najopasniji križevački napadač koji je u 34. minuti uputio udarac s 10 m, kojeg je opet obranio Zrinščak. Nova prilika za Vrbovec zbila se u 42. minuti jer je Lovrić ispucao dugu loptu koju je primio Josip Colarić, ali je njegov šut s 14 m završio uz lijevu vratnicu. Minijatura Domagoja Colarića u 45. minuti kada se u kaznenom prostoru riješio dvojice gostujućih igrača, ali je lopta prohujala pored desne vratnice.

U drugom poluvremenu nije bilo više tolikih prilika na obje strane jer su obje momčadi zaigrale puno ozbiljnije u obrambenom dijelu. Najizgledniju priliku za poravnanje imali su Križevčani  u 59. minuti preko Kraljića kojem je udarac s 8 m blokirao Lovrić, a ostale križevačke udarce je sigurno obranio Benić. U 81. minuti slobodni udarac je izveo Boroša, iz gužve s 7 m pucao je Nakić, ali se izvanrednom intervencijom istaknuo Koprić. U 83. minuti pitanje pobjednika riješio je Boroša koji je 20-tak m postigao prekrasan pogodak jer je neobranjivo pogodio u desne rašlje za zasluženu pobjedu Vrbovca 2:0. Na vrbovečkim vratima uspješno je debitirao Matija Benić.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime