Vrbovec spreman za fašničko ludilo

0
Komunalac add

Gradskim će ulicama sutra zavladati 500 sudionika 23. vrbovečkog fašnika. Sve je spremno za pravo fašničko ludilo, u organizaciji Turističke zajednice grada Vrbovca. Dolazak i okupljanje fašničkih skupina i ostalih sudionika povorke počinje u 13 sati kod Ljetne pozornice. Primopredaja ključeva Grada predstavnicima skupina Slobodne fašničke republike počinje u 14 sati, a nakon toga će vesela povorka krenuti ulicama grada na relaciji Ljetna pozornica – Bubanj – Zagrebačka ulica – Ulica Matije Gupca – Trg Petra Zrinskog i ponovno završiti kod Ljetne pozornice. U 16 sati spalit će se Fašnik, glavni krivac za sve naše nedaće te proglasiti tri najkreativnije skupine koje će osvojiti i vrijedne nagrade.

Na 23. vrbovečkom fašniku sudjeluje 14 fašničkih skupina. Folkloraši HKUD-a Petar Zrinski s maskom “Mornari Zrinski”, a veterani KUD-a prikazat će nam “Fašnik naš starinski”. “Dame s kamelijama” Udruge žena Lonjica počastit će nas valcerom, a Udruga “Ružin krug” plesom šuma u izvedbi svojih “Šumskih vila”. Na fašniku sudjeluju i Fašnička udruga “Bumbar” te “Pantomimičari” Limene glazbe i mažoretkinja Vrbovec. Vrbovečka udruga mladih (VUM) dolazi maskirana u bajkovite likove “Malog princa”, a NK Banovo nam dovodi “Limače s loptama”. Na svojim će metlama doletjeti “Vještice” Udruge žena Tučenik, dok će djevojčice Cheerleading kluba Lana oživjeti “Čarobnjaka iz Oza”. Najavljene su i gostujuće skupine: KUD “Preporod” iz Dugog Sela, Fašnička udruga Kobre iz Kutine, Ivančice iz Ivanca i mažoretkinje iz Nedelišća.

U organizaciju vrbovečkog fašnika uključile su se i lokalne udruge. Konjogojska udruga Vrbovec organizira prvo i jedino pokladno jahanje u Zagrebačkoj županiji. Igrači i uprava NK Banovo na štandu osiguravaju hranu i piće za sudionike i građane. Vrbovečke udruge žena, udruga “Pera” i djelatnici Stepinčevog doma iz Cugovca počastit će vas besplatnim krafnama. Na ponudi će se naći i vrbovečka pera, kobasice, fritule, kokice, slatkiši, kuhano vino i još puno toga. Fašniku se pridružuju i moto klub “Easy Riders”, udruga Truckshow te Oldtimer klub Vrbovec. Kako bi se odlična atmosfera nastavila i nakon službenog programa, Vrbovečka udruga mladih u AKC “Garaže” od 21 sat organizira disco tulum pod maskama. Svi su dobrodošli.

Pozivamo građane da se maskiraju i uključe u fašničku povorku i još dodatno uveličaju naše fašničko ludilo jer “budale noriju svaki dan, a pametni samo na fašnik” – poručuje direktorica Turističke zajednice Jasna Benedik.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime