Vrbovec sedam puta pogodio mrežu Topuskog

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 13. KOLO 4. NL SREDIŠTE SKUPINA B

VRBOVEC  – TOPUSKO 7 : 2

VRBOVEC,Gradski stadion. Gledatelja 100.

Sudac: Dejan Šoufek 7,5. Pomoćnici: Matej Žižak i Marijan Jovanović (svi iz Novske).

Delegat: Zlatko Pavličić (Kutina).

STRIJELCI: 1:0 Granđa (15), 2:0 Frigan (36), 3:0 Ferenčak (45), 3:1 Ban (63 11m), 3:2 Gomaz (68), 4:2Ferenčak (73), 5:2 Ferenčak (77), 6:2 Kobelščak (82 11m), 7:2 M. Trošić (90).

VRBOVEC: Hranjec 7,5, Dugac 7,5, (od 82. Jurinjak -), Pavić 7,5,M. Trošić 7,5,G. Trošić 7, Kolbelšak7,(od 82. Sesvečan -), Silva 7,(od 73. Sever -), Granđa8, Reganham 7,(od 46. Fugaj 7,5), Frigan 7,5,(od 73. Vreš -), Ferenčak8,5.

Trener: Antun Anthony Pavlović7,5.

TOPUSKO: Petrović 5, (od 87. Čorak -), Mar. Ferderbar 6, Kirin 5, (od 76. Plemenčić -), Gomaz 6,5, Likanović 5, B. Abramović 5,5, Krmpotić 5, (od 83. Putrić -), Komšić 5, Muža 5, (od 46. D. Abramović 5,5), Ban 6, Mat. Ferderbar 5.

Trener: Ivan Turkalj 5.

IGRAČ UTAKMICE: Leonardo Ferenčak.

Prvih 15 minuta utakmice između Vrbovca i Topuskog pripao je borbenijim i poletnijim gostima koji su se bolje snašli na klizavom i mokrom igralištu Gradskog stadiona. Domaći igrači su u tim trenucima izgledali izgubljeno i smušeno. Topusko je u 9. minuti imalo veliku šansu jer je Borna Abramović glavom prenio loptu do Dorijana Gomeza kojem je udarac s 5 m vratar Ivica Hranjec bravurozno obranio. Vrbovec je kaznio gostujući promašaj u 15. minuti. Nikola Granđa je iskosa s lijeve strane uputio snažan centaršut koji je zahvaljujući krivoj procjeni Duška Petrovića završio iza njegovih leđa u gornjem lijevom kutu. Poslije vodstva Vrbovec je uspio uspostaviti ravnotežu pa se igra uglavnom odvijala između dva kaznena prostora. Krešimir Frigan je u 21. minuti pobjegao svojim čuvarima po desnoj strani i potom s 10-tak m šutirao, a Petrović loptu skrenuo u korner. Domaćin je povećao vodstvo u 36. minuti. Leonardo Ferenčak je izveo korner s desne strane i dodao loptu Friganu, koji je predriblao svog čuvara i potom s 10 m zakucao loptu pod prečku nemoćnog Petrovića. U 45. minuti Ferenčak je pobjegao gostujućoj obrani i iz solo akcije postigao pogodak u lijevi donji kut za sigurno vodstvo Vrbovca od 3:0.

U nastavku je Frigan u 51. minuti mogao riješiti pitanje pobjednika jer je izbio sam ispred Petrovića koji je izvanrednom reakcijom obranio njegov lob udarac. Sudac Dejan Šoufek je u 63. minuti dosudio kazneni udarac za goste kojeg je sigurno realizirao gostujući kapetan Josip Ban. Gosti su zaigrali još agresivnije pa su postigli i drugi zgoditak u 68. minuti. Ivica Krmpotić je ubacio prizemnu loptu s lijeve strane koju je Gomaz iz blizine pospremio u domaću mrežu. Potom se domaćin trgnuo i postigao četvrti zgoditak u 73. minuti. Frigan je proigrao Fabijana Fugaja koji je s 11 m oštro šutirao, Petrović obranio udarac, ali je odbijanu loptu Ferenčak gurnuo u gostujuća vrata. Pitanje pobjednika bilo je riješeno u 77. minuti kada je Vrbovec postigao peti pogodak. Matej Pavić je centrirao s lijeve strane, a Ferenčak iz blizine matirao Petrovića. U 79. minuti Fugaja je u kaznenom prostoru srušio Matej Ferderbar pa sudac Šoufek dosudio kazneni udarac za domaćina. Emanuel Kobelščak je s bijele točke preciznim udarcem zabio gol. Totalni pad koncentracije gostujuće momčadi u finišu utakmice, domaćin je okrunio i sedmim zgoditkom u 90. minuti. Ferenčak je izveo korner s desne strane, a Matija Trošić iz blizine svladao Petrovića.

Utakmica između Vrbovca i Topuskog je završila zasluženom i visokom pobjedom domaćina 7:2. Najbolja igra Vrbovca u jesenskom dijelu koji je iskazao efikasnost, bio bolji u većini utakmice, ali je bilo i crnih rupa u domaćoj igri, koju gosti nisu u potpunosti kaznili. No, domaći nogometaši su odigrali racionalno, pragmatično i efikasno pa će prvi prvenstveni susret protiv Topuskog pamtiti po visokoj pobjedi. Vrbovec ima treći napad lige koji je postigao 34 pogotka i jednu od najslabijih obrana lige koja je primila 33 zgoditka. Stoga je krajnje vrijeme da i obrana počne igrati odgovorno, požrtvovno i disciplinirano i bez tolikog broja počinjenih kaznenih udaraca. No, obrambene zadaće nisu samo na zadnjoj igračkoj liniji, nego one počinju od napadača i vezne linije, kako bi se zajedničkom sinergijom svih igrača postigla stabilnost, kompaktnost, čvrstina i beskompromisnost vrbovečke obrane.

Sudac Šoufek je u inače fer i korektnoj utakmici opomenuo samo Antonija Komšića iz Topuskog.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime