Vrbovec s optimizmom kreće u proljetni dio sezone

0
Komunalac add

Zimske pripreme Vrbovca počele su 29. siječnja 2024. godine za proljetni dio sezone 2023./24 u NL Središte skupina B. U pripremnom razdoblju odigrano je 9 utakmica u kojima su postignuti slijedeći rezultate: Vrbovec, 03.02., Vrbovec – Gaj Mače 1:3, Vrbovec,  07.02., Vrbovec – Koprivnica 0:2, Vrbovec, 10.02., Vrbovec – Borac (Imbriovec) 3:2, Vrbovec, 14.02., Vrbovec – Trešnjevka (Zagreb) 2:4, Zagreb, 17.02., Prečko – Vrbovec 3:0, Vrbovec, 20.02., Vrbovec – Lonja (Lonjica) 1:3, Sveti Ivan Zelina, 24.02., Rakovec – Vrbovec 3:7, Vrbovec, 28.02., Vrbovec – Kloštar (Kloštar Ivanić) 2:4 i Beletinec, 02.03. Bednja – Vrbovec 7:3.

Vrbovec je u pripremnom razdoblju izgubio 7 utakmica, a samo u dvije utakmice pobijedio uz gol razliku 19:33. Naročito su bolno odjeknuli vrbovečki porazi protiv Lonje, Kloštra i Bednje.

I dok je fokus priprema bio na poboljšanju obrambenih zadaća, Vrbovec je u pripremnom razdoblju igrao kao i u jesenskog dijelu u kojem je obrana bila propusna kao švicarski sir. Previše je tu bilo početničkih i kardinalnih pogrešaka vrbovečkih seniora o čemu najzornije govore i rezultati zimskih pripremnih utakmica.

Bile su to turbulentne pripreme u kojima su se razišli Vrbovec i trenerski dvojac Pavlović – Cigler, a protiv Rakovca je Vrbovec vodio novi trenerski dvojac Benković – Golubić. Na pripremama su bili: Anto Aračić, Božidar Karamatić, Vito Popović i Matija Španić koji nisu registrirani za Vrbovec dok su klub napustili: braća Goran i Matija Trošić, Luka Tićak, Matej Pavić i Brazilci Silva i Regenham. Novi vrbovečki igrači su: Mario Cetina koji je stigao iz austrijskog kluba Kloch, Antonio Lukić iz Croatije (Hrastje), Ivan Stjepanović (Kustošija) i Luka Talan (Hrvatski dragovoljac, Zagreb).

Uoči početka proljetnog dijela predsjednik Dražen Prelog izjavio je kako su svjesni svih poteškoća i nedaća s kojima se klub suočava još iz jesenskog dijela prošle godine.

Tada nas je napustila gotovo kompletna momčad, osim par seniora. Nažalost i ove zimske pripreme nisu prošle bez problema jer takoreći nismo odigrali niti jednu utakmicu u najjačem sastavu zbog ozljeda igrača. Iako smo željeli dovesti nekoliko ciljanih pojačanja teško se to može izvesti u zimskom prijelaznom roku. No, unatoč tome pojačanja koja su stigla u Vrbovec su igrači s kojima smo dobili na kvaliteti. Sada je potrebno vrijeme da se novopridošli igrači što prije i što bolje uigraju s ostatkom ekipe. Mlada smo momčad koja ima velike oscilacije u igri što je i normalno jer mladi igrači moraju steći igračko iskustvo. Bez obzira na sve neprilike, vjerujem da će Vrbovec pozitivno startati u proljetnom dijelu gdje u subotu, 9. ožujka 2024. na Gradskom stadionu dočekujemo TOP iz Kerestinca. Utakmica počinje u 15,00 sati pa pozivam sve naše članove, navijače i simpatizere da svojim navijanjem pomognu da Vrbovec na početku proljetne dionice zabilježi pobjedu. Dakako, za očekivati je težak susret protiv TOP-a jer svi klubovi s velikim optimizmom kreću u proljetni dio, ali vjerujem da Vrbovec ima kvalitetu i da će nastupiti u najboljem sastavu – zaključio je Prelog.

 

Zdenko Brezarić

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime