Vrbovec protiv fenjeraša Ponikve iz Gajnica donio sva tri boda  

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 13. KOLO  3. HNL SREDIŠTE

PONIKVE – VRBOVEC  0 : 1

ZAGREB, Igralište: Gajnice. Bez gledatelja.

Sutkinja: Jelena Kumer (Breganica). Pomoćnice: Gordana Katušić (Gradec) i Martina Neralić (Karlovac). Četvrta sutkinja: Karla Šegota (Zagreb).

Delegat: Davorin Mlakar (Zagreb).

STRIJELAC: 0:1 D. Colarić (58).

PONIKVE: Orlović, Brcko, Radulović, Berić, Adžaga, Azizi, Andrašec, Vrančić, Preradović, (od 46. Mrkus), Žejavac, Tarle, (od 82. Krajač).

Trener: Tomislav Gričar.

VRBOVEC: Zrinščak, Frigan, M. Tolić, Ćosić, (od 68. Lovrić), Krizmanić, Trošić, (od 78. G. Tolić), Škaro, (od 46. Slišković), Tomas, Bubnjar, (od 46. Nakić), Babić, (od 90. Boroša), D. Colarić.

Trener: Dražen Biškup.

IGRAČ UTAKMICE: Domagoj Colarić.

Vrbovec je „očekivano“ osvojio sva tri boda kod fenjeraša Ponikve, ali se za pobjedu morao dobro namučiti na igralištu u Gajnicima. Domaćin se bazirao na čvrstoj obrani i prijetnjama preko brzih kontranapada i polukontri. Vrbovec je pak bio usmjeren da nametne svoj stil igre i da postigne što prije rezultatsku prednost. Razvoju kombinatorne igre jednim dijelom je onemogućavao i neravan teren.

Vrbovčani su konačno poveli u drugom poluvremenu u 58. minuti, a strijelac je bio Domagoj Colarić. Mogao je Vrbovec povećati vodstvo, ali nisu svoje prilike realizirali Luka Nakić i Josip Slišković. Na kraju zaslužena pobjeda Vrbovčana, koji su se tako samo jednim dijelom revanširali za poraze, koje su u zadnjih par sezona redovito doživljavali od momčadi Ponikve. Kod domaćina je požutio je Leonard Vrančić, a kod gostiju je dodijeljena opomena Krešimiru Friganu.

Ovo je treća pobjeda u nizu Vrbovca koji je u te tri utakmice (Mladost Petrinja – Vrbovec 1:5, Vrbovec – Maksimir 3:0, Ponikve – Vrbovec 0:1) postigao 9 zgoditaka, a primio samo jedan gol. Naročito je vrijedno spomenuti, da se Vrbovec konačno stabilizirao i dobio na čvrstini obrane, koja u 13 kola primila 23 gola i koja spada među najpropusnije ligaške obrane. Međutim, s druge strane Vrbovčani istodobno spadaju i u krug klubova koji imaju najbolje napade u ligi. Nema nikakve dvojbe, da je Vrbovec ušao u uzlaznu formu i da sada osokoljen dočekuje drugoplasirano Dugo Selo koje ima 30 bodova, kao i prvoplasirani Zagorac, koji ima bolju gol razliku.

Vječiti derbi Vrbovec – Dugo Selo igra se u subotu, 6. studenog 2021. s početkom u 14,00 sati na Gradskom stadionu. Oduvijek su utakmice između Vrbovca i Dugog Sela imale posebnu draž i rijetko su završavale neodlučenim rezultatom. U prošloj sezoni svakome je pripala po jedna pobjeda. Dugo Selo je 24. listopada 2020. na svome terenu ostvarilo pobjedu 4:0, a uzvratio je Vrbovec 11. svibnja 20021. trijumfom od 5:0.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime