Vrbovec proslavio naslov prvaka

0
Komunalac add

26. KOLO VNL ISTOK PRVENSTVO 2022./23.

U zadnjem 26. kolu VNL Istok 2022./23. koje je bilo odigrano po toplom i sparnom vremenu nije bilo nekih igračkih tenzija. Vrbovec je pitanje prvaka riješio ranije pa su utakmice bile više odigrane radi međusobnog prestiža. Doduše u 26. kolu rješavalo se pitanje tko će osvojiti treće mjesto između Strmca i Zeline. Vrbovec je pobjedom protiv Rugvice Save proslavio naslov prvaka. Utakmica Žabnice i Dugog Sela registrirana u korist gostiju koji su osvojili status viceprvaka. Strmec trijumfom protiv Rakovca zadržao treće mjesto. Zelina deklasirala Donju Zelinu i potvrdila četvrto mjesto. Milka Trnina doživjela visoki poraz od Sloge. Lonja do lakih bodova protiv Kloštra za zelenim stolom. Dubrava je bila slobodna.

Svečano je bilo na Gradskom stadionu Vrbovec uoči utakmice između Vrbovca i Rugvice Save.

Okupio se rekordan broj domaćih veterana pa nije silazio osmjeh s lica domaćeg trenera Dražena Fulira koji je kuburio s brojem igrača jer je u završnici prvenstva imao na raspolaganju najviše 13 Vrbovčana. Posebnu nogometnu priču „ispričao“ je Kristijan Spajić koji je na utakmicu krenuo iz Imotskog preko Makarske i stigao na drugo poluvrijeme kako bi proslavio titulu najbolje veteranske momčadi. Prvo poluvrijeme Vrbovec je odigrao ležerno i lagano dok je trener Fulir izgubio glas i kontrolu emocija. Gostujući vratar Michael Fišter se istaknuo bravuroznim obranama i još višepodigao stresnu temperaturu kod domaćina. Ipak Vrbovec je slomio otpor gostiju u 27. minuti.

Ivan Kobaš je vratio loptu s desne strane, a Ivan Hribar elegantno i precizno s 10-tak m pogodio neobranjivo u desni donji kut. Poslije završetka prvog poluvremena povjerenik natjecanja Milorad Krnetić i tajnik Nogometnog središta Vrbovec Marinko Kostiha u društvu predsjednika Antonija Badrova su podijelili medalje igračima Vrbovca i pehar domaćem kapetanu Zvonimiru Paviću dok je sve šampanjcem zalio Ivica Badenić. U drugom poluvremenu konačno se Vrbovec oslobodio inhibirajućih čimbenika i proigrao. Ivan Dujmić je u 46.minuti probio po desnoj strani i potom asistirao Dragi Papi koji je iz blizine zatresao mrežu. Tomislav Pajsar je u 52. minuti izbacio Ivana Dujmića koji je 10-tak m pogodio u lijevi donji kut. Lijepu domaću akciju izveli su u 54. minuti Ivan Dujmić i Tomislav Borovčak koji su duplim pasem izigrali gostujuću obranu, a potom Dujmić iz blizine zabio gol.

Kristijan Spajić je začinio utakmicu prekrasnim zgoditkom u 56. minuti jer je s 40 m pogodio nebranjeni dio gostujuće mreže. Ivan Kobaš se upisao u domaće strijelce u 66. minuti. Prvak Vrbovec je završio prvenstvo zasluženom pobjedom protiv Rugvice Save 6:0. Vrbovec je ponovo osvojio prvenstvo nakon sezone 2018./19. ispred Dugog Sela koji je dominirao u zadnje četiri godine. Trener Dražen Fulir i njegova desna ruka Tomislav Pajsar su uspješno vodili vrbovečke veterane kroz ovu turbulentnu sezonu. A da im je bilo lako, nije, jer voditi veterane iziskuje puno više od nogometne vještine. Vrbovec je u 24 utakmice ostvario 22 pobjede i zabilježio dva poraza uz gol razliku 96:21 i osvojio 66 bodova. Vrbovec je imao najbolju obranu koja je po utakmici primila u prosjeku 0,87 gola što samo dokazuje da je to bila granitna i neprolazna obrana. Drugi napad lige postigao je u prosjeku 4 pogotka po utakmici. Prema Cometu najbolji strijelci su Ivan Kobaš i Drago Papa s 12 postignutih strijelaca, pa slijede Antonio Arifović i Hrvoje Lončarić 10, Mario Badenić i Ivan Dujmić 8 itd. U proslavi naslova bile su nazočne i klupske legende: Ante Klarić, Denis Madžar i Željko Majcen. Dugo se u toplu i sparnu vrbovečku noć orila slavljenička pjesma novih prvaka.

Utakmica između Žabnice i Dugog Sela je pripala za zelenim stolom gostima 0:3. Dugo Selo je prvenstvo završilo na drugom mjestu sa šest bodova zaostatka za Vrbovcem. Što su izgubili naslov prvaka, Dugoselci mogu potražiti krivnju među svojim redovima jer su prvenstveno kiksali na gostovanju protiv Rugvice Save i kod kuće protiv Sloge gdje su odigrali neriješeno, dok su u derbiju u 1. kolu u Bedenici protiv Strmca izgubili dva boda. U međusobnim susretima Dugo Selo ima bolji omjer od Vrbovca 3:1 i 1:2, ali se i ovaj puta potvrdilo pravilo da se prvenstvo u principu osvaja na takozvanim „malim utakmicama“. Dugo Selo ima najbolji napad lige koji je zabio 107 zgoditaka, po utakmici 4,45 gola. Najbolji strijelac Dugog Sela je ujedno i najbolji strijelac lige Velibor Vujić s 33 postignuta pogotka, pa slijedi Filip Višić 19… I sam dugoselski voditelj Tomislav Slišković je čestitao Vrbovcu na osvajanju naslova, svjestan da je teško bilo nadoknaditi neočekivani gubitak bodova u Bedenici, Rugvici i ma domaćem terenu. Žabnica je nakon nekoliko vrlo dobrih sezona izgubila mjesto u vrhu i sezonu završila na 9. mjestu. Igru Žabnice su nosili treći strijelac lige Siniša Horvatić koji je postigao 25 golova i Marinko Jukić s 20 golova.

U Bedenici su veterani Strmca bili svjesni da samo pobjedom mogu zadržati 3. mjesto ispred Zelinčana pa su se svojski založili da osvoje sva tri boda protiv Rakovca. Marijan Mihalic je doveo domaćine u vodstvou 23. minuti. Utakmicu je prelomio u drugom poluvremenu Željko Bedeković koji je zabio dva gola u 50. i 77. minuti. Damir Bukovec se upisao u strijelce u 75. minuti. Strmec je zasluženo pobijedio Rakovec rezultatom 4:0. Kod Strmca glavni su strijelci bili: Željko Bedeković 14, Zdravko Nizek 12,Damir Mahnet 9 itd. Strmec je kvalitetna ekipa, koja često nije igrala u najboljem sastavu pa se na kraju vodila grčevita, dramatična, uzbudljiva i neizvjesna borba s ljutim rivalima Zelinom za treće mjesto koje je osvojeno tek u zadnjem kolu. Još jedna vrlo dobra sezona za Strmec i potvrdu kvalitete momčadi.

U borbi za 3. mjesto Zelina je bila nemilosrdna protiv fenjeraša Donje Zeline koja je pobijedila visokim rezultatom 9:1. Najraspoloženiji za igru u zelinskim redovima bio je trostruki strijelac Ivan Žagar u 6.,40. i 51. minuti. Još su za domaćina bili strijelci: Krešimir Frigan u 55. i 67. minuti te po jednom Tomislav Margetić 15., Hil Nokaj 21., Željko Ratkajec 30. i Marko Vuković u 60. minuti. Za goste bio je strijelac Zoran Hezonja u 45. minuti. Nema dvojbe da je najugodnije iznenađenje ovog prvenstva Zelina koja je unatoč lošem jesenskom startu na kraju dohvatila 4. mjesto. Zelina se tako vratila u sam vrh veteranske lige i sa jednim iskusnim trenerom može i mora iduće godine ući u borbu i za sam naslov jer ima mladu, kvalitetnu i potentnu momčad. Najbolji strijelci u zelinskim redovima: drugi strijelac lige Antonio Stojanović 28 zgoditaka i četvrti strijelac Hil Nokaj s 24 gola. Prema (ne)provjerenim izvorima veterani Zeline su odmah drugi dan započeli s pripremama za novu natjecateljsku sezonu. Pojačali su trenažne napore po zelinskim vinskim cestama i kletima kao najpoznatiji turističko-sportski ambasadori Turističke zajednice grada Svetog Ivana Zeline i zelinskog vinogorja.

U Vezišću nije bilo iznenađenja jer je Milka Trnina doživjela poraz od Sloge 2:8. Na krilima peterostrukog strijelca Vjekoslava Pleteša Sloga je trasirala put prema visokoj pobjedi. Pleteš je tresao domaću mrežu u 22., 52., 58., 70. i 76. minuti te dva puta Žarko Gambiroža u 12. i 30. minuti te jednom Dalibor Žertuš u 79. minuti. Kod domaćina su ublažili poraz Siniša Marinić u 15. i Nikola Zorja u 36. minuti. Sloga se etablirala u gornji dio tablice koja stvara probleme svim momčadima i odlučuje o prvaku, a to je uradila i ove godine. Napadački trojac su Vjekoslav Pleteš 19 golova, Dalibor Žertuš 16 i Žarko Gambiroža 8. Sloga je konstanta kvalitetne veteranske igre, posebice na svom terenu u Križu.

Utakmica između Lonje i Kloštra je riješena u korist domaćina 3:0. Lonja je imala neočekivano oscilacije tijekom prvenstva. Ako se k tome pribroji i izostanak pobjedničkog tandema Marko Boršić –Igor Maksimović u nekoliko utakmica, to se moralo negativno odraziti u bodovnom smislu i na kraju je Lonja završila na 5. mjestu. No, nema dvojbe da će trener Hrvoje Solarić iz svega što je naučio u ovoj sezoni sve okrenuti u dobrobit bodovne bolje budućnosti lonjičkih veterana. Prvi strijelci Lonje bili su Filip Oroz i Ivica Salopek s 9 zgoditaka.

Dubrava spada u red najugodnijih iznenađenja prvenstva koja je serijom pobjeda u završnici prvenstva zasjela na 7. mjesto. Prvo ime je Tihomir Bradić koji dijeli i prvo mjesto klupskih strijelaca s Ivanom Turkom koji su zabili po 20 golova. No, Dubrava je imala i drugu najporozniju obranu lige koja je primila 100 zgoditaka. Kada se Dubrava ponovo posloži, teško će se osvajati bodovi protiv Dubravaca. Kloštar je igrao s prevelikim oscilacijama pa se više od 8. mjesta nije ni moglo.

U donjem dijelu su prvenstvo završili: Milka Trnina, Rugvica Sava, Rakovec i fenjeraš Donja Zelina. I sve ove momčadi su imale svojih svijetlih trenutaka u inspirativnim momentima i pjevali pobjedničke pjesme dugo, dugo u noć. Povjerenik natjecanje je bio Milorad Krnetić, povjerenik za suđenje Dejan Budić i disciplinska sutkinja Julija Jurić.

Konačni poredak: 1. Vrbovec 66, 2. Dugo Selo 60, 3. Strmec 50, 4. Zelina 49, 5. Lonja 46, 6. Sloga 44, 7. Dubrava 32, 8. Kloštar 26, 9. Žabnica 25, 10. Milka Trnina 21, 11. Rugvica Sava 15, 12. Rakovec 13, 13. Donja Zelina 9.

Borba za prvog strijelca lige vodila se između Velibora Vujića i Antonija Stojanovića, ali je na kraju Vujić obranio epitet najboljeg strijelca iz prošlog prvenstva. Siniša Horvatić se još jednom potvrdio kao vrstan napadač koji nije mogao više jer Žabnica ovu sezonu nije odigrala u blistavom izdanju.

Strijelci:

33 Vujić Velibor (3 KU) (NK Dugo Selo)

28 Stojanović Antonio (NK Zelina)

25 Horvatić Siniša (NK Žabnica)

24 Nokaj Hil (NK Zelina)

20 Bradić Tihomir (2 KU) (NK Dubrava), Jurić Marinko (1 KU) (NK Žabnica) i Turk Ivan (NK Dubrava)

19 Pleteš Vjekoslav (NK Sloga Križ) i Višić Filip (NK Dugo Selo)

16 Žertuš Dalibor (NK Sloga Križ)

14 Bedeković Željko (NK Strmec)

13 Katić Anto (NK Strmec)

12 Kobaš Ivan (NK Vrbovec), Nizek Zdravko (NK Strmec) i Papa Drago (NK Vrbovec)

10 Arifović Antonio (1 KU) (NK Vrbovec), Lončarić Hrvoje (NK Vrbovec) i Marinić Siniša (NK MilkaTrnina)

9 Ištvanić Igor (NK Rugvica Sava), Mahnet Damir (NK Strmec), Oroz Filip (NK Lonja), Salopek Ivica (1KU) (NK Lonja), Sekulić Igor (NK Rugvica Sava) i Vitez Tin (1 KU) (NK Milka Trnina)

8 Antolković Mario (1 KU) (NK Strmec), Badenić Mario (NK Vrbovec), Devčić Dino (NK Milka Trnina),Dujmić Nikola (NK Vrbovec), Ferberuš Davor (1 KU) (NK Dubrava), Gambiroža Žarko (1 KU) (NK Sloga Križ), Havojić Ivica (NK Strmec) i Vrcić Mato (NK Lonja)

7 Delić Igor (NK Lonja), Hodžić Jasmin (NK Kloštar), Kralj Josip (NK Lonja) i Margetić Tomislav (2 KU)(NK Zelina)

6 Antunović Sandro (NK Dugo Selo), Bilić Rade (NK Dugo Selo), Borovčak Tomislav (NK Vrbovec),Funtak Danijel (NK Žabnica), Hribar Ivan (NK Vrbovec), Maksimović Igor (NK Lonja), Marčinković Mato(NK Kloštar), Milanović Dalibor (NK Rakovec), Stojčević Borivoj (NK Milka Trnina), Vidak Ivica (1 KU)(NK Donja Zelina), Žagar Ivan (NK Zelina) i Zorja Nikola (1 KU) (NK Milka Trnina

5 Badenić Ivica (NK Vrbovec), Bolešić Robert (1 KU) (NK Sloga Križ), Grgić Goran (NK Dubrava), JakopicIvica (NK Zelina), Krapec Darko (NK Dugo Selo), Leboš Ivan (NK Dubrava), Mikovčić Mario (NK Lonja) iVuković Marko (NK Zelina)

4 Grgić Tomislav (NK Dubrava), Husnjak Mario (NK Žabnica), Ivančević Dino (NK Dugo Selo), JendrišDarko (NK Rakovec), Košutić Ivan (NK Milka Trnina) Kranjec Dario (NK Strmec), Kudoić Ivan (NKRakovec), Maksimović Branko (NK Lonja), Mazur Darko (NK Kloštar), Pajsar Tomislav (NK Vrbovec),Porkulabić Ivan (NK Rakovec), Renić Stipe (NK Kloštar), Šimek Marko (NK Žabnica), Smolko Ivan (NKRugvica Sava), Tomičić Mario (NK Dugo Selo) i Vrabec Tomislav (1 KU) (NK Rugvica Sava)

2 Barišić Mihajel (NK Dugo Selo), Bukovec Damir (NK Strmec), Čuk Mario (NK Donja Zelina), DorićBerislav (NK Zelina), Dropučić Ivan (NK Zelina), Filipović Željko (NK Zelina), Frigan Krešimir (NK Zelina),Gjurašin Igor (NK Zelina), Jularić Josip (NK Dugo Selo), Kalinski Branko (NK Rakovec), Kovačić Sandi(NK Dubrava), Krivan Zoran (NK Dubrava), Krofak Ivica (NK Strmec), Kudoić Matija (NK Rakovec),Kukavica Ivor (NK Dugo Selo), Labudović Ivan (NK Strmec), Liber Renato (1 KU) (NK Kloštar), MahnetDragutin (NK Strmec), Mahnet Dražen (NK Strmec), Mazur Mario (NK Kloštar), Muretić Ivica (NKLonja), Novoselec Goran (NK Rakovec), Okroša Tomislav (NK Dubrava), Palikuća Nikola (NK Žabnica),Pušeljić Tomislav (NK Donja Zelina), Raosavac Nenad (NK Dubrava), Ratkajec Željko (NK Zelina),Rumenčić Nevenko (NK Rugvica Sava), Šarić Tomislav (NK Dugo Selo), Sokolić Damir (NK Sloga Križ),Solarić Hrvoje (NK Lonja), Šoštarić Stjepan (NK Sloga Križ), Srebačić Ivica (NK Milka Trnina), StrinavićDamir (NK Rugvica Sava), Sviben Nikola (NK Strmec), Tomaj Vilson (NK Kloštar), Trcak Tomislav (NKStrmec), Treščec Dario (NK Vrbovec), Tuković Matija (NK Strmec) i Žganec Ivan (NK Žabnica)

1 Baričević Marko (NK Žabnica), Bilandžija Josip (NK Kloštar), Burec Tomislav (NK Vrbovec), ĆosićTvrtko (NK Kloštar), Čuković Slobodan (NK Rakovec), Čukulin Tomislav (NK Vrbovec), Cvitić Ivica (NKDugo Selo), Dimović Zdenko (NK Vrbovec), Dumančić Petar (NK Dugo Selo), Džemaili Fadilj (NKRakovec), Grabovac Toni (NK Zelina), Grežina Neven (NK Vrbovec), Hezonja Zoran (1 KU) (NK DonjaZelina), Horvatinović Damir (NK Lonja), Ivoš Ivan (1 KU) (NK Sloga Križ), Ježek Zlatko (NK Žabnica),Karašić Nikica (NK Sloga Križ), Kocek Tihomir (NK Donja Zelina), Korman Goran (NK Sloga Križ), KosikMartin (NK Rakovec), Kovačić Nenad (NK Milka Trnina), Kovačić Goran (NK Rugvica Sava), Kralj Ivan(NK Lonja), Kralj Ivan (NK Zelina), Kupinić Alen (NK Kloštar), Mičuda Đuro (NK Lonja), Mihalic Marijan(NK Strmec), Mikešina Darko (NK Dubrava), Novački Nikola (NK Strmec), Pavlović Denis (NK Lonja),Pentavec Danijel (NK Donja Zelina), Petreković Dražen (NK Milka Trnina), Popović Marko (NK Kloštar),Prah Nenad (NK Milka Trnina), Rekić Said (NK Zelina), Šalamun Stjepan (NK Žabnica), Šarić Tomislav(NK Dugo Selo), Šarutančec Zoran (NK Donja Zelina), Šipura Mijo (NK Kloštar), Sokolić Hrvoje (NKSloga Križ), Štefanac Dražen (NK Dubrava), Tokić Mato (NK Žabnica), Trcak Dražen (NK Strmec),Vasiljević Danijel (NK Sloga Križ), Vitez Denis (NK Sloga Križ), Vorel Goran (NK Sloga Križ) i Vuković Nenad (1 KU) (NK Milka Trnina)

Autogol Spajić Kristijan (NK Vrbovec), Šinogl Matija (NK Dubrava) i Ždero Branimir (NK Kloštar)

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime