Vrbovec prekinuo crnu seriju pobjedom protiv HAŠK-a

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 21. KOLO 3. NL CENTAR

VRBOVEC – HAŠK 1:0

VRBOVEC. Gradski stadion. Gledatelja 100.

Sudac: Marko Crnojević (Novska) 8. Pomoćnici: Antonio Šaško (Popovača) i Antonio Jušić (Donja Gračenica).

STRIJELAC:1:0 Martinović (58).

VRBOVEC:Kralj 7, Varga 6,5, Jantoljak 6, Ćosić 7, M. Tolić 6,5, G. Tolić 6,5 (od 88. Gašpar-), Turk 6, Martinović 7, J. Colarić 7, Babić 7, K. Colarić 6 (od 90. Balakai).

TRENER: Dražen Biškup 6,5.

HAŠK: Fras 6,5, Musulin 6, Stojanović 6,5, Lipovac 6, (od 59. Jelavić 6,5), F. Rihtar 7, Bogdanović 6, (od 46. Validžić 6,5), Škegro 6, (od 80. Zeqiraj -), Krešić 7, Pizzitola 6,5, Nikolić 6, (od 30. Gulin 6,5), B. Rihtar 6,5, (od 46. Čarapina 6,5).

TRENER: Mario Kožul 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Vlatko Martinović.

Vrbovec je prekinuo crnu seriju od 5 poraza trijumfom protiv zagrebačkog HAŠK-a. Početak utakmice protekao je u opreznoj i discipliniranoj igri u kojoj su obje momčadi tražile pogreške obrambenih linija. I ono malo šansi što su Vrbovec i HAŠK stvorili, napadači nisu realizirali. Josip Colarić je u 10. minuti izveo slobodan udarac s 18. metara, ali je udarac završio iznad gostujućih vrata. HAŠK je zaprijetio preko Martina Krešića, koji je u 35 minuti s ruba kaznenog prostora tukao iznad prečke dok je udarac u 37. minuti vratar Niko Kralj obranio. Vrbovec je u 39. minuti izveo brzi kontranapad po lijevoj strani, ali je u završnici Marlo Turk slabo šutirao. Kristijan Colarić je u 41. minuti ubacio loptu iz auta, a Vlatko Martinović glavom tukao iznad prečke.

Vrbovec je poveo iz vrlo lijepe i atraktivne akcije u 58. minuti. Alen Babić je odigrao dupli pas s Josipom Colarićem i potom idealno dodao Martinoviću koji je s 10-tak m preciznim udarcem svladao Darija Frasa. U 64. minuti gosti su bili najbliže izjednačenju, ali je Leonardo Jantoljak izbio loptu s gol crte. Domaći kapetan Mario Ćosić je u 72. minuti s 30 m tukao slobodnim udarcem, a Fras krajnjim naporom izbacio loptu u korner. Opasno je zaprijetio gostujući kapetan u 86. minuti s 20 m, ali je neugodni udarac Kralj ipak uspio primiriti u svom naručju. U samoj završnici HAŠK vrši pritisak, ali su Vrbovčani odoljeli svim gostujućim napadima i na kraju zasluženo slavili minimalnu pobjedu 1:0.

Iako je utakmica bila od velikog značaja za obje momčadi, protekla je u fer i korektnoj igri s obostranim respektom pa je vrlo dobri sudac Marko Crnojević podijelio samo dvije opomene. Kod domaćina je požutio Kristijan Colarić, a kod gostiju Josip Validžić. Poslije 21. kola Vrbovec se nalazi na 16. mjestu, a u 22. kolu gostuje 26. ožujka u Lukovcu kod istoimenog kluba koji se nalazi na 13. mjestu s bodom više.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime