Vrbovec pobjedom protiv Strmca zasjeo na 1. mjesto

0
Komunalac add

6. KOLO VNL ISTOK PRVENSTVO 2022./23.

U 6. kolu došlo je do nove promjene na vrhu tablice što samo dokazuje da je ovo prvenstvo izuzetno zanimljivo u borbi za titulu najbolje momčadi. Poslije 6. odigranog kola na 1. mjestu nalazi se Vrbovec koji je u 5 utakmica ostvario svih 5 pobjeda. Dugo Selo je s lakoćom protutnjalo Križem. Žabnica je na svom terenu porazilo Zelinu. Lonja se oporavila pobjedom u Vezišću protiv Milke Trnine. Rugvica Sava u dramatičnoj utakmici potopila Dubravu. Donja Zelina osvojila prvi bod jer je s Rakovcem odigrala neriješeno.

Vrbovec i Strmec su po kišnom vremenu odigrali pravi derbi u kojem su obje momčadi iskazale angažiranu, borbenu, beskompromisnu, odlučnu, žustru i dinamičnu igru u kojoj se nije stajalo niti jednog trenutka, niti se nije štedjelo na bilo kojem dijelu igrališta s umjetnom travom. Strmec je poveo u 7. minuti utakmice. Zdravko Nizek je dubinskom loptom pronašao Ivicu Havojića koji je manirom rasnog strijelca s 10-tak m neobranjivo pogodio u desni donji kut. Nije dugo trebalo da Vrbovec odgovori koji je poslije 4 minute izjednačio rezultat. Tomislav Pajsar je asistirao Tomislavu Borovčaku koji je s 11 m preciznim udarcem u desni donji kut svladao vratara Gorana Bukovčaka. Domaćin je nakon lijepe akcije u 37. minuti preokrenuo rezultat u svoju korist. Drago Papa je dodao loptu Ivanu Kobašu koji je loptu produžio po desnom boku koju je prihvatio Papa i preciznim i odmjerenim udarcem s 10-takm pogodio u lijevi donji kut. U drugom poluvremenu svoje prigode nisu iskoristili Ivan Kobaš, Hrvoje Lončarić i Tomislav Borovčak jer se svojim obranama istaknuo Goran Bukovčak. S druge strane i Željko Bedeković je imao veliku šansu, ali je njegov udarac obranio Dejan Hasanović. U zadnjim minutama Strmec je vršio pritisak, ali su domaći nogometaši odoljeli svim gostujućim napadima pa je utakmica završila zasluženom pobjedom Vrbovca protiv Strmca 2:1.

Veterani Zeline i Žabnice su zamijenili domaćinstva pa je tako odigrana utakmica 19. kola. Žabnica je na svojem terenu još jednom potvrdila snagu i kvalitetu svoje ekipe te nije dozvolila nikakvo iznenađenje. Domaćin je poveo u 16. minuti preko Danijela Funtaka, a poravnao je rezultat Berislav Dorić u 35. minuti. U drugom poluvremenu zablistao je Siniša Horvatić koji je riješio pitanje pobjednika sa svoja dva pogotka koje je zabio u 59. i 79. minuti. Marko Šimek je bio strijelac za Žabnicu u 75. minuti. Zaslužena pobjeda Žabnice protiv Zeline 4:1 koja nikako da pronađe recept osvajanja bodova ove jeseni na gostovanjima.

Dugo vremena Sloga na domaćem terenu nije doživjela ovako uvjerljiv poraz bez obzira što im ga je nanio prošlogodišnji prvak Dugo Selo. Prvo poluvrijeme završilo je minimalnim vodstvom Dugo Sela 1:0, a strijelac je bio Ivan Kiš. U drugom poluvremenu kao na traci u pet navrata gosti su zabijali golove. Istaknuli su se svojom igrom korpulentni dvostruki strijelci Rade Bilić u 45. i 59. minuti te Josip Jularić u 53. i 63. minuti, dok je Mihael Berišić postigao pogodak u 75. minuti. Na kraju je utakmica završila zasluženom i uvjerljivom pobjedom Dugog Sela protiv Sloga 6:0.

Lonja je zahvaljujući bliztkriegu kojeg je predvodio nogometni general, Josip Kralj torpedirao domaću ekipu Milke Trnine već u prvom poluvremenu. Najbolji igrač utakmice trostruki strijelac Josip Kralj zatresao je gostujuću mrežu u 6., 8. i 24. minuti, a Ivica Salopek bio je strijelac u 27. minuti iz prvog kaznenog udarca. Međutim, bez obzira što su doživjeli početnički šok domaćin se pomalo vraća u život u 18. minuti, a gol je zabio Tin Vitez. Kako je gostima krajem prvog poluvremena ponestalo streljiva i dalekometne podrške, domaćin je pokrenuo kontra ofenzivu. Plod takve aktivnosti bilo je smanjenje rezultata jer je Tin Vitez u 30. minuti realizirao drugi kazneni udarac. U samoj završnici Nikola Zorja je u 70. minuti iz trećeg kaznenog udarca postigao pogodak za domaćine i unio totalni kaos. Zadnjih 10 minuta proteklo je očajničkim naporima Milke Trnine da izjednače rezultat, ali je nogometni general Josip Kralj sa svojim suborcima izdržao sve domaće napade i na kraju zasluženo slavio pobjedu Lonje protiv Milke Trnine 4:3.

Momčad Rugvice Save je dominirala prvim poluvremenom protiv Dubrave u kojem je u munjevitim akcijama slamala otpor Dubravaca za brzo postizanje pobjede. U tome je glavnu ulogu vodio nogometni super ekstra strateg Igor Ištvanić koji je ujedno i najzaslužniji igrač za domaću pobjedu jer je bio strijelac u tri navrata u 13., 26. i 66. minuti. Po jednom za domaćina gostujuću mrežu su pogodili Igor Sekulić u 6. minuti i Tomislav Vrabec u 10.minuti. Nakon početnog šoka gosti su sredili svoje redove i počeli ozbiljno napadati prema domaćim vratima. Najprije je Ivan Leboš svladao domaćeg vratara Darija Dodiga u 24.minuti. U drugom poluvremenu Dubravci su zaigrali puno bolje pa su strijelci bili Ivan Turk u 58. minuti, Zoran Krivan u 62. minuti i Davor Ferberuš u 77. minuti. U zadnje tri minute utakmice nogometni super ekstra strateg, Igor Ištvanić je sa svojim veteranima proživljavao dramatične trenutke, ali je svojim mudrim potezima uspio sačuvati minimalno vodstvo za veliko slavlje Rugvice Save protiv Dubrave 5:4.

Konačno su i veterani Donje Zeline uknjižili prvi jesenski brod i to protiv Rakovca. Sve što su znali pokazali su igrači obiju momčadi u prvom poluvremenu jer su u drugom mreže mirovale. Poveli su Rakovčani pogotkom Branka Kalinskog već na početku utakmice u 8.minuti. Agilni i raspoloženi Ivica Vidak je najprije izjednačio rezultat u 35. minuti, a u 38. minuti preokrenuo rezultat u korist domaćina. Dalibor Milanović je u 40. minuti poravnao rezultat na 2:2 pa je tako utakmica završila neodlučenim rezultatom.

U šestom kolu bio je slobodan Kloštar.

Poredak: 1. Vrbovec  15, 2. Dugo Selo 13, 3. Strmec 13, 4. Žabnica 13, 5. Sloga 10, 6. Lonja

9, 7. Milka Trnina 6, 8. Kloštar 6. 9. Dubrava 4, 10. Zelina 3, 11. Rugvica Sava 3, 12.

Rakovec 2, 13. Donja Zelina 1.

 

Strijelci:

13 Vujić Velibor (NK Dugo Selo)

9 Horvatić Siniša (NK Žabnica)

5 Funtak Danijel (NK Žabnica), Jurić Marinko (NK Žabnica), Katić Anto (NK Strmec), Nizek

Zdravko (NK Strmec), Papa Drago (NK Vrbovec), Turk Ivan (NK Dubrava), Višić Filip (NK

Dugo Selo) i Vitez Tin (1 KU) (NK Milka Trnina)

4 Borovčak Tomislav (NK Vrbovec), Ištvanić Igor (NK Rugvica Sava), Kralj Josip (NK

Lonja)

Nokaj Hil (NK Zelina), Vidak Ivica (1 KU) (NK Donja Zelina) i Žertuš Dalibor (NK Sloga

Križ)

3 Ferberuš Davor (1 KU) (NK Dubrava), Havojić Ivica (NK Strmec), Mikovčić Mario (NKLonja), Milanović Dalibor (NK Rakovec), Pleteš Vjekoslav (NK Sloga Križ), Salopek Ivica(1 KU) (NK Lonja) i Vrcić Mato (NK Lonja)

2 Bilić Rade (NK Dugo Selo), Delić Igor (NK Lonja), Devčić Dino (NK Milka Trnina),Dujmić Nikola (NK Vrbovec), Jularić Josip (NK Dugo Selo), Kalinski Branko (NK Rakovec),Kiš Ivan (NK Dugo Selo), Kobaš Ivan (NK Vrbovec), Kovačić Sandi (NK Dubrava), KranjecDario (NK Strmec), Krivan Zoran (NK Dubrava), Labudović Ivan (NK Strmec), Leboš Ivan(NK Dubrava)

Liber Renato (1 KU) (NK Kloštar), Lončarić Hrvoje (NK Vrbovec), Mahnet Damir (NKStrmec), Mahnet Dražen (NK Strmec), Mazur Darko (NK Kloštar), Muretić Ivica (NK Lonja)Sekulić Igor (NK Rugvica Sava), Stojanović Antonio (NK Zelina), Tomičić Mario (NK DugoSelo), Tuković Matija (NK Strmec) i Vorel Zoran (NK Sloga Križ)

1 Badenić Mario (NK Vrbovec), Barišić Mihajel (NK Dugo Selo), Bradić Tihomir (NKDubrava), Burec Tomislav (NK Vrbovec), Ćosić Tvrtko (NK Kloštar), Dorić Berislav (NKZelina), Grgić Tomislav (NK Dubrava), Horvatinović Damir (NK Lonja), Hribar Ivan (NKVrbovec), Husnjak Mario (NK Žabnica), Ivoš Ivan (1 KU) (NK Sloga Križ), Krapec Darko(NK Dugo Selo), Magdić Marko (NK Sloga Križ), Maksimović Igor (NK Lonja),Maksimović Branko (NK Lonja), Oroz Filip (NK Lonja), Pušeljić Tomislav (NK DonjaZelina), Renić Stipe (NK Kloštar), Rumenčić Nevenko (NK Rugvica Sava), Šimek Marko(NK Žabnica), Sokolić Damir (NK Sloga Križ), Stojčević Borivoj (NK Milka Trnina),Strinavić Damir (NK Rugvica Sava), TomajVilson (NK Kloštar), Trcak Dražen (NK Strmec),Trcak Tomislav (NK Strmec)

Vrabec Tomislav (NK Rugvica Sava) i Zorja Nikola (1 KU) (NK Milka Trnina).

 

Zdenko Brezarić

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime